Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe generatie Mycotal met een betere werking en houdbaarheid

De biologische insecticide Mycotal, dat wordt ingezet voor de bestrijding van witte vlieg en een aantal andere plaaginsecten, is aangepast. Door verbeteringen bij de productie heeft het middel nu een betere werking en is langer houdbaar, meldt Koppert. 

Mycotal is een insect pathogene schimmel die wordt ingezet als natuurlijke oplossing voor de bestrijding van allerlei plaagorganismen in bedekte groente-, sierteelt-, boomkwekerij- en zachtfruitgewassen. Het bio-insecticide bevat blastosporen van Lecanicillium muscarium Ve6. Deze sporen kiemen na de bespuiting, waarna de schimmeldraden doordringen in het lichaam van het plaaginsect. Daar ontwikkelt de schimmel zich verder en vernietigt hij het weefsel, waardoor het insect afgedood wordt.

Het product is veilig en eenvoudig in het gebruik, en kan worden toegepast met bestaande spuitapparatuur. Een voordeel is dat er geen residu achterblijft op het blad, zodat telers kunnen voldoen aan de strengere eisen uit de toeleveringsketen.

Betere kwaliteit en houdbaarheid
Door het verbeterde productieproces is Mycotal effectiever en heeft het een langere houdbaarheid. Guido Roozemond, productmanager bij Koppert: "De productieverbeteringen hebben duidelijk betere productprestaties opgeleverd in verschillende gewassen en landen. Nu zijn we bezig om deze nieuwe doelwitorganismen en verbeterde houdbaarheid op het etiket te krijgen."


Een vergrote weergave is hier te bekijken. 

In vergelijkende veldproeven is aangetoond dat de werking van de nieuwe generatie Mycotal vergelijkbaar met of beter is dan die van andere chemische en biologische gewasbeschermingsmiddelen op de markt. "Met proeven in het lab en op het veld heeft Koppert onderzocht of er mogelijk nieuwe doelwitorganismen zijn voor Mycotal, met veelbelovende resultaten voor de bestrijding van andere plaaginsecten", aldus Roozemond. "In de komende jaren hopen we meer plagen en gewassen te vinden waarbij Mycotal met succes kan worden ingezet."


Een vergrote weergave is hier te bekijken. 

De nieuwe generatie Mycotal is nu verkrijgbaar in alle landen waar het product is toegelaten.

Voor meer informatie:
Koppert  
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: +31 (0) 10 514 04 44
info@koppert.com 
www.koppert.com 

Publicatiedatum: