Afsluiten brede weersverzekering verlengd tot 15 juni

Boeren en tuinders hebben te maken met risico's als gevolg van extreem weer. Zij moeten meer mogelijkheden krijgen zich hiertegen te verzekeren. Hierbij gaat het om schade door hagel, regenval, (nacht) vorst, storm, droogte, sneeuw, ijzel en brand door blikseminslag. LTO Nederland meldt dat subsidie is aan te vragen voor de kosten van de premie. 

Het klimaat verandert: de aarde warmt op en extreem weer met zware neerslag of langdurige droogte komt steeds vaker voor. Dit heeft gevolgen voor de teelt van gewassen. Het risico op lagere opbrengsten en/of het mislukken van oogsten wordt groter. Tegelijkertijd zijn de mogelijkheden voor boeren en tuinders om zich hiertegen te verzekeren beperkt.

Brede Weersverzekering
Om financiële weerrisico’s in gewassen af te dekken is er de brede weersverzekering. Telers kunnen zich hiermee verzekeren tegen verliezen door schade aan gewassen als gevolg van weersomstandigheden.

Door de verlengde periode voor de gecombineerde opgave is de mogelijkheid voor het afsluiten van een brede weersverzekering ook tot 15 juni verlengd.

Bekijk de RVO website voor de laatste updates.

Bron: LTO Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.