Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plenty opent vertical farm in Compton

Plenty heeft in Compton in Californië een nieuwe teeltfaciliteit geopend. De faciliteit is ontworpen voor de teelt van ruim 2 miljoen kilo bladgroenten per jaar.

"Met Plenty's eerste commerciële teeltfaciliteit bewijzen we dat onze unieke vertical farms het hele jaar door verse producten kunnen leveren met winst. Dit is de eerste stap om indoor geteelde producten een betekenisvol onderdeel te laten worden van de wereldwijde voedselvoorziening en we zijn blij dat we die stap kunnen zetten in onze thuisstaat Californië binnen de gemeenschap van Compton," zegt Arama Kukutai, directeur van Plenty.

Plenty heeft een nieuwe manier ontwikkeld om planten te telen. Terwijl kassen en andere vertical farms telen op platte oppervlakken die de vollegrond nabootsen, teelt Plenty in 3D, in verticale torens van bijna twee verdiepingen hoog. Die architectuur maakt indoor farming volgens de telers 'steeds efficiënter', waardoor er meer planten in minder ruimte kunnen groeien en elke stap van de teelt, van planten tot oogsten, gemakkelijk kan worden geautomatiseerd. Dit is de basis waarop Plenty de kosten van indoor geteelde producten verlaagt en werkt aan het toegankelijk maken van betaalbare producten voor elke gemeenschap.

"De Californische tuinbouw loopt voorop in de inspanningen om klimaatbestendige voedselsystemen te garanderen, door de toepassing van innovatieve technologieën en methodes," zegt secretaris Karen Ross van het Californische ministerie van Voedsel en Landbouw. "De nieuwe overdekte vertical farm van Plenty is een voorbeeld van deze inspanningen en biedt een belangrijke extra methode om verse producten te telen in stedelijke centra, dichter bij de consumenten, waardoor er minder beslag wordt gelegd op onze natuurlijke hulpbronnen."

In de vertical farm in Compton worden in eerste instantie vier soorten bladgroenten geteeld: rucola, boerenkool, sla en krulspinazie, het nieuwste product van Plenty dat net vanuit Compton op de markt is gebracht.

Voor meer informatie:
Plenty
570 Eccles Ave, South San Francisco
CA 94080, VS
+1 650 735 3737
hello@plenty.ag 
www.plenty.ag

Publicatiedatum: