Kijkje in de tuinbouw voor mensen van Shell en universiteiten

Eind mei gaat er een nieuwe editie van IntoTuinbouw van start. Van 22 tot en met 15 mei wordt men ondergedompeld in de tuinbouwsector. Oftewel een perfecte cursus voor mensen die in deze sector (zijn gaan) werken, maar hier nog weinig ervaring in hebben. Gedurende de week worden allerlei interessante thema's behandeld, van water tot klimaatbeheersing en marketing. Het World Horti Center meldt dat er meerdere bezoeken gebracht worden aan bedrijven in de sector. 

IntoTuinbouw
Als nieuwkomer in de tuinbouwsector kan het allemaal wat overweldigend zijn, de terminologie, verschillende technieken, soorten bedrijven en processen. World Horti Center helpt graag de sector beter te begrijpen en organiseert eind mei de onboarding cursus IntoTuinbouw. De cursus is speciaal gericht op mensen die in de tuinbouwsector (gaan) werken, maar de sector niet goed kennen.

Tijdens de cursus wordt men in één week tijd volledig ondergedompeld in de wereld van de tuinbouw. Zo worden er iedere ochtend thema’s behandeld in World Horti Center, denk hierbij aan kassenbouw, veredeling, plantfysiologie, ketenmanagement, coöperaties, klimaatbeheersing en marketing. In de middag staan er locatiebezoeken op het programma en gaat men langs bij bedrijven in de sector. In een week tijd krijgt men alle ins en outs te horen en weet men precies waar collega’s het over hebben als ze praten over een druppelaar.

Bron: World Horti Center 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.