"Kijken of we een match kunnen vinden met een retailer"

De relatie tussen teler en retailer werd de laatste jaren steeds belangrijker. Dit zal in de toekomst niet minder worden. Steeds meer telers van ZON staan dan ook voor de keuze: blijf ik telen voor de dag- en markthandel, of ga ik (deels) een partnerschap aan met een specifieke retailer? Een keuze die nog niet zo gemakkelijk te maken is, zo laat trostomatenteler Theo van der Kaaij van Kaaij Kwekerij in gesprek met zijn coöperatie zien.

“We zijn ons de laatste jaren steeds bewuster geworden van de eisen die retailers stellen”, aldus Theo. “Toen we ons net in Friesland vestigden en ik samen met mijn broer het bedrijf overnam, hebben we ons vooral gericht op de teelt zelf en op schaalvergroting. Dat was nodig om efficiënter te kunnen werken en grote investeringen te kunnen doen. We hebben altijd veel aan de klok geleverd, een systeem waar we heel vertrouwd mee zijn.”

Aan producten voor de klok worden natuurlijk hoge en zelfs bovenwettelijke eisen gesteld. Wanneer je als teler echter een partnerschap aangaat met één van de grote retailers komen daar vaak specifieke eisen bij. Bijvoorbeeld voor de verpakking, CO2-footprint, bespuiting, palletgrootte en bestickering. “Je ziet dat het Retail landschap steeds belangrijker wordt en dat betekent dat we daar als teler ook in mee moeten bewegen. We hebben het lange tijd voor ons uitgeschoven, maar we zijn er nu wel mee bezig om te kijken of we een match kunnen vinden met een retailer.”

Lees hier het hele verhaal. 

Voor meer informatie: 
ZON
Venrayseweg 102
5928 RH Venlo
Tel: +31 77 323 9999 
info@royalzon.com  
www.royalzon.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.