"Voor Boer en Tuinder hield de vinger aan de pols in de landbouwsector"

Het Centrum Agrarische Geschiedenis zet het Vlaamse televisieprogramma Voor Boer en Tuinder in het licht. Voor Boer en Tuinder is een monument uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Wat in 1959 werd opgericht als één van de eerste experimenten met televisie-educatie groeide uit tot een vaste afspraak op zondagnamiddag voor al wie van dichtbij of veraf betrokken was. 

Het programma was een platform voor educatie en voorlichting, maar was tegelijkertijd een belangrijke vertolking van de stem van de landbouwsector in het publieke debat. 29 jaar lang bracht het boeren op de buis en onderging het programma vanzelfsprekend ook verschillende veranderingen. 

Einde van tijdperk 
1988 kwam er een einde aan de uitzendingen van Voor Boer en Tuinder. Onder invloed van verschillende factoren werd het programma van de buis gehaald, zonder dat wel veel ruchtbaarheid aan werd gegeven. Ondanks enkele pogingen om het programma nieuw leven in te blazen, kwam er zo in 1988 na 470 afleveringen een einde aan deze iconische reeks die een grote impact heeft gehad op de land- en tuinbouw in Vlaanderen. 

Bekijk bij het Centrum Agrarische Geschiedenis een uitgebreide terugblik


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.