Alle provincies in 2023 in het energieprogramma van Greenports Nederland?

Het jaarverslag van Greenports Nederland is gepubliceerd. "Het tuinbouwcluster heeft in 2022 verschillende dossiers opgepakt en laten zien dat samenwerken, elkaar goed informeren en gezamenlijk standpunten innemen, loont." Daarmee begint Adri Bom-Lemstra het voorwoord van het jaarverslag. Ze denkt daarbij ook aan het in kaart brengen van de Oekraïneoorlog voor de continuïteit van de voedselvoorziening van Noordwest-Europa. 

In het jaarverslagverslag neemt Greenports Nederland de lezer mee in de activiteiten van het afgelopen jaar en zoomt Greenports Nederland in wat de organisatie als netwerkwerkorganisatie kan betekenen voor greenports, de branches, overheden of ondernemers van het tuinbouwcluster. Het jaarverslag is hier te bekijken. 

Thematafel Gebiedsaanpak Energie 
In het jaarverslag worden verschillende thema's toegelicht. Eén van de thematafels is die van de gebiedsaanpak energie. Met provincies worden jaarlijks maatwerkafspraken gemaakt over de voortgang van de energietransitie, de benodigde activiteiten en daar gekoppelde inzet vanuit het programma voor de energietransitie in de tuinbouwgebieden. Inmiddels ondersteunen zes provincies (met 75% van het glasareaal) het programma en maken er gebruik van. De verwachting is dat in 2023 allen provincies zullen aansluiten. 


In dit jaaroverzicht van Greenports Nederland worden de resultaten toegelicht van de eerste helft van het jaar. Een vergrote weergave is hier te zien.  


Het tweede gedeelte van het jaaroverzicht van Greenports Nederland. Een vergrote weergave is hier te bekijken. 

Bron: Greenports Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.