Duitse groothandelsmarkten week 18

"Bonte slasoorten kwamen vooral uit Duitsland"

Voor wat ijsbergsla betreft, kon bijna uitsluitend een beroep worden gedaan op Spaanse zendingen, terwijl de binnenlandse zendingen zeer beperkt waren. Volgens de BLE was de beschikbaarheid op Duitse groothandelsmarkten in week 18 beperkt en stegen de prijzen daardoor bijna overal. Alleen Berlijn meldde lichte prijsdalingen. Voor gewone sla ging het vooral om binnenlandse en Belgische partijen, terwijl Nederlandse groenten het grootste deel van de markt uitmaakten. Meestal bleven de prijzen op het oude niveau; in enkele gevallen was de Belgische import iets duurder.

Aardbeien
Lokaal fruit domineerde de markt, meer dan Italiaans en Nederlands fruit. Griekse en Spaanse partijen kwamen daarna, en Belgische aardbeien hadden slechts een aanvullend karakter.

Komkommers
Duitse, Belgische en Nederlandse komkommers vormden de basis van het aanbod. De laatste Spaanse partijen speelden geen grote rol meer en verschenen alleen in München.

Tomaten
De leveringen uit Nederland, België en Turkije overheersten. Import uit Spanje, Italië en Marokko had meer een aanvullend karakter. Duitse, Tunesische, Franse en Kroatische partijen completeerden het assortiment.

Paprika's
De aanwezigheid van Nederlandse product is toegenomen. Ook de Belgische leveringen namen iets toe. Alleen rode en groene paprika's kwamen uit Turkije.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.