Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Water op rantsoen in Tunesië, vingers wijzen naar tuinbouw

Sinds 2019 kampt Tunesië met droogte, waardoor de meeste dammen en stuwmeren bijna leeg zijn en de druk op de reeds uitgeputte grondwaterbronnen toeneemt door de stijgende temperaturen en de langere zomers. Vijf weken geleden kondigde het ministerie van Landbouw de invoering aan van een quotasysteem voor leidingwater, wat inhield dat de autoriteiten de toevoer naar huishoudens elke nacht zouden stopzetten.

Maar deskundigen en waarnemers menen dat de aandacht van de regering voor waterrantsoenering zinloos is, omdat het grootste deel van de watervoorziening van het land naar één belangrijke sector gaat: de land- en tuinbouw. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties verbruikt deze sector meer dan 80% van de waterreserves van Tunesië.

De citrus- en dadelteelt alleen al waren goed voor meer dan de helft van het waterverbruik van het land in 2021 - ongeveer 320 miljoen m3 per jaar voor citrus en 300 miljoen voor dadels, volgens het jaarlijkse waterrapport van het ministerie van Landbouw. Ter vergelijking: Tunesische huishoudens verbruikten in datzelfde jaar ongeveer 500 miljoen m3.

Bron: thenationalnews.com

Publicatiedatum: