Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deutscher Fruchthandelsverband:

"EU-verbod op verpakkingen van groenten en fruit schiet z'n doel voorbij"

Het Deutscher Fruchthandelsverband e.V. (DFHV) heeft scherpe kritiek geuit op het door de EU geplande verbod op verpakkingen van groenten en fruit. "Een dergelijk verbod is contraproductief, aangezien het noch de voedselverspilling vermindert, noch de houdbaarheid van de producten verhoogt", verklaarde DFHV-directeur Andreas Brügger. Bovendien is het discriminerend als een dergelijk verbod in de levensmiddelensector alleen voor groenten en fruit geldt. In het geval van groenten en fruit beschermt de verpakking de gevoelige producten tegen beschadiging en zorgt ze voor hygiëne, verlengt ze de houdbaarheid en geeft ze de consument informatie.

Uiteraard steunt het DFHV de inspanningen van de EU om verpakkingsafval te verminderen en het recyclingpercentage van verpakkingen te verhogen. Het aandeel verpakkingsafval van groenten en fruit binnen de levensmiddelenindustrie ligt echter net onder de twee procent.

"Dezelfde EU Commissie die aan de ene kant duurzame en gezonde voeding stimuleert, elimineert aan de andere kant feitelijk de voorwaarden voor een duurzame voedseleconomie."

Voor meer informatie:
Dr. Andreas Brügger
Deutscher Fruchthandelsverein e.V.
Bergweg 6, 53225 Bonn, Duitsland
Tel: +49 (0)228 911450
bruegger@dfhv.de
www.dfhv.de

Publicatiedatum: