Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame groeimedia voor CEA

"Het is belangrijk om te begrijpen welk systeem de teler gebruikt. Specialisten van Jiffy werken samen met telers om het beste product te leveren voor hun gewas, systeem en voorkeur", zegt Dana Lucas, Segment Manager Controlled Environment Agriculture bij Jiffy Group.

"Als we de teeltstrategieën van onze klanten wereldwijd vergelijken, zijn er meerdere manieren om ieder gewas te telen, en dat is echt het mooie van telen."

Gezien de unieke uitdagingen waarmee vertical farms worden geconfronteerd, ontwikkelt de CEA-sector voortdurend nieuwe technologieën en materialen die hierbij passen, en substraten zijn hierop geen uitzondering. Jiffy, leverancier van substraten voor de tuinbouw met tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen van groeimedia voor zowel huis-tuinders als commerciële telers.

"Telers weten dat ze jaar in jaar uit op Jiffy kunnen vertrouwen voor een breed scala aan schone, veilige, duurzame en innovatieve oplossingen. Jiffy heeft tientallen jaren ervaring met de verkoop aan telers, met biologische opties en producten zoals Performa, Growbag, Pots en Pellets die schoon zijn en gemakkelijk te gebruiken," voegt Dana toe.

Volgens Dana heeft Jiffy de perfecte oplossing voor bijna alle CEA-bedrijfssystemen en werkt het met een verscheidenheid aan grondstoffen zoals duurzaam geteelde turf, houtvezels en kokosvezel. Deze materialen kunnen gecomprimeerd, gebonden of los worden geleverd.

De groeimedia zijn afhankelijk van het teeltsysteem
Zo zullen gewassen die in een diepwatercultuur (DWC) worden geteeld altijd toegang hebben tot water. Dit verlaagt de behoefte aan het waterhoudend vermogen van het substraat en verhoogt de behoefte aan een nauwkeurig zuurstofgehalte om de ademhaling door de wortels te ondersteunen. Voor een dergelijke toepassing beveelt het team van Jiffy bijvoorbeeld zijn Performa- of korrelproductlijn aan. Alles is gebaseerd op de behoeften van de klant.

"Anderzijds zijn planten die in een NFT-systeem worden geteeld afhankelijk van intermitterende fertigatie en vereisen dus substraten met een hogere waterretentiecapaciteit om ervoor te zorgen dat de wortels niet uitdrogen tussen de irrigaties. Het is ook belangrijk dat het medium goed samenhoudt en niet veel vuil afgeeft, dat later de filtratie zou kunnen beperken. Hiervoor adviseert Jiffy zijn Jiffy-pluggen die groeimedia kunnen bevatten en 'na de oogst als een schone draagtas voor levende sla fungeren'."

Voor een op goten gebaseerd systeem met druppelbevloeiing, zoals gebruikelijk bij kassenteelt en aardbeien, raadt Jiffy de GrowBags, EasyFill zakken of losse vulmengsels aan.

Vanwege de variatie in systemen en gewassen kan Jiffy samen met de teler de juiste substraten vinden en tegelijkertijd profiteren van Jiffy's wereldwijde toeleveringsketen, wereldwijde verkoopteam, geavanceerde behandeling van grondstoffen en diverse certificeringen.

Duurzaamheid belangrijk punt bij de ontwikkeling van substraten
Jiffy zet zich in voor duurzaamheid en heeft verschillende maatregelen genomen om de impact van zijn producten op het milieu te verminderen, zoals via de RHP-certificering die garandeert dat de producten van Jiffy aan strenge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen voldoen, en de ISO 22000- en ISO 14001-certificeringen voor respectievelijk voedselveiligheid en milieusystemen.

Dana voegt hieraan toe: "We hebben nieuwe producten ontwikkeld die geen plastic omhulsel meer hebben rond de groeiblokken. In plaats daarvan gebruikt het bedrijf nu PLA-materiaal (fijnvezelig bio-web van polymelkzuur). Dit materiaal is ontworpen voor alle teelttoepassingen. Het PLA-net is biologisch afbreekbaar en composteerbaar onder gecontroleerde industriële omstandigheden." Bovendien is het gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432.

"We nemen echt stappen om de energie-efficiëntie in de teeltprocessen te verbeteren door te investeren in hernieuwbare energiebronnen, afval te verminderen en het watergebruik op onze locaties te beperken," besluit Dana.

Jiffy is op GreenTech Amsterdam te vinden in stand 05.202.

Voor meer informatie: 
Jiffy Group
info@jiffygroup.com
www.jiffygroup.com

Publicatiedatum: