Cijferwebsite rond Vlaamse landbouw en visserij bestaat twee jaar

Twee jaar geleden lanceerde de Vlaamse overheid de cijferwebsite, een digitale encyclopedie over landbouw en visserij. Met de cijferwebsite wilde het Departement Landbouw en Visserij zorgen voor een betere kennis over landbouw en visserij bij de burger-consument enerzijds en voor een grote transparantie van markt - en prijsgegevens voor de landbouwer anderzijds. Het departement meldt dat sinds de lancering van de cijferwebsite op 7 mei 2021 de website  58.000 bezoekers kreeg die samen 220.000 webpagina's consulteerden. 

De cijferwebsite bevat volgens het departement 'objectieve en betrouwbare data voor een breed doelpubliek: landbouwers, vissers, beleidsmedewerkers, onderzoekers, sectorvertegenwoordigers, studenten, journalisten en de burger en consument.'

Het aantal indicatoren (rubrieken) op de cijferwebsite steeg van 70 bij de lancering naar ruim 200 indicatoren vandaag. Ook wordt volop ingezet op het actualiseren van de bestaande indicatoren. Zo werd intussen 90% van de indicatoren en datasets bij lancering minstens één keer geactualiseerd. Van de indicatoren en datasets die er sindsdien zijn bijgekomen, werd reeds 60% één of meerdere malen geactualiseerd.

De cijferwebsite bereikte in twee jaar 58.000 unieke bezoekers die samen 220.000 webpagina’s consulteerden. De meest geraadpleegde webpagina’s zijn:

Bron: Vlaanderen Departement Landbouw en Visserij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.