Presentatie pH-regelaar voor voedingswater voor in Spaanse teelt

VitalFluid is geselecteerd voor het programma Cajamar Innova om een pH-regelaar voor voedingswater te presenteren. De Nederlanders krijgen steun van Cajamar voor het opzetten van een project in de regio Almeria. Het doel is om de techniek van VitalFluid te toetsen en demonstreren om zo de Spaanse markt te kunnen betreden.

Vanaf september zal in het testcentrum van Cajamar in Palmerillas een proef worden opgezet met een tomatenteelt. Dit testcentrum is opgericht door de lokale bank Cajamar om de agrarische sector te helpen doorontwikkelen. Het is een 14 hectare groot centrum bestaande uit kassen en buitenteelten. Gedurende deze teelt zal worden aangetoond hoe de techniek van VitalFluid werkt om zo de lokale tuinders te overtuigen.

CO2-neutraal pH controleren
Het beheersen van de pH-waarde en bicarbonaten in irrigatiewater is belangrijk voor telers. De VitalFluid VF pH Controller zal irrigatiewater behandelen, wat resulteert in een lager gehalte aan bicarbonaten en controle op de pH. Telers kunnen het systeem bij de kas plaatsen, waardoor ze minder afhankelijk zijn van externe leveringen. De inputs zijn alleen water, omgevingslucht en elektriciteit. De elektriciteit om het VF-systeem van stroom te voorzien wordt lokaal opgewekt via zonne-, wind- of hydraulische energie. Hierdoor is het proces CO2-neutraal.

Cajamar biedt als maatstaf voor coöperatief bankieren in Spanje  gespecialiseerde financiële oplossingen, maar bevordert ook het genereren en overdragen van kennis en technologie die de modernisering van de agrarische sector in Spanje bevorderen. Een van de programma’s om de agrarische sector te stimuleren is Cajamar Innova. In dit programma worden ondernemers en bedrijven begeleid bij het ontwikkelen van nieuwe projecten om wereldwijde wateruitdagingen aan te pakken. Kennis en technologie worden hierin gedeeld om samen de uitdaging aan te gaan om toegang tot water in voldoende kwantiteit en kwaliteit te garanderen.

Komende week zal VitalFluid op de InfoAgro, stand 488, aanwezig zijn om de techniek te promoten.

Voor meer informatie:
Mark van Boxtel
VitalFluid
info@vitalfluid.nl 
www.vitalfluid.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.