'Zomergasprijzen nu ruim onder 40 €ct/m3'

Wie voor de zomer gas wil inkopen kan dat inmiddels voor minder dan 40 cent de kuub doen. Richting de zomer zwakt de vraag af terwijl het aanbod LNG steady hoog blijft. Voor de langere termijn (Q1 2024 en later) is de markt onzeker en zijn de prijzen minder gedaald dan men allicht zou verwachten. Opvallend is dat de prijzen voor elektra procentueel gezien harder dalen, wat, zo bericht Agro Energy in haar jongste marktvisie, de WKK spark spread op termijn verslechtert.

Graaiflatie
NB. Afgelopen weekend deed het woord 'graaiflatie' een rondje door het medialandschap. Bedrijven als Shell en Unilever en AholdDelihaize maken recordwinsten op voeding en energie en dat geeft natuurlijk te denken. Volgens Rabobank heet het omfloerst 'anticiperen op toekomstige kostenstijgingen'. Feit is, zo concludeert ook de bank, dat die winsten sinds 2021 sterk zijn toegenomen.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.