transportbedrijf Hubert Vortkamp

"Retailers hebben tegenwoordig zeer strenge regels"

Hubert Vortkamp houdt zich al 40 jaar bezig met het vervoer van temperatuurgevoelige producten, waaronder groenten en fruit. Het Duitse transportbedrijf, met vestigingen in Ahaus en Billerbeck, heeft zijn dienstenpakket in de loop der jaren geleidelijk uitgebreid, zo vertelt Andreas Vortkamp, al de tweede generatie die het bedrijf leidt. Ondanks talrijke uitdagingen ziet de middelgrote expediteur de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Ongeveer 20-25 procent van de activiteiten van Vortkamp betreft groenten en fruit, en de trend is dalend. "De handel kent tegenwoordig zeer strenge voorschriften, zoals strakke tijdvensters van één tot twee uur, die gezien de toenemende afstanden gewoon niet haalbaar zijn. Helaas is er steeds meer onbegrip. Bovendien hebben we te maken met bijzonder moeilijke randvoorwaarden, vooral op het gebied van personeel", aldus Vortkamp.

'Regionaal aanpasbaar'
"Het chauffeurstekort was een paar jaar terug nog extremer. We proberen het zo goed mogelijk weg te werken, bijvoorbeeld door goede lonen te betalen", schetst de gespecialiseerde expediteur. "Maar wat voor ons een groter probleem is, zijn de toegenomen politieke eisen en de algemene omstandigheden, die meestal slechter worden, of het nu gaat om de vereiste certificeringen of het wegennet, de overvolle verkeerssituatie en de stijging van de tolgelden. Wij moeten al deze uitdagingen aangaan, en als middelgroot bedrijf concurreren wij rechtstreeks met de grote, industriële transportbedrijven."


Andreas Vortkamp is een manager van de tweede generatie

Ze willen de komende jaren 'regionaal aanpasbaar' blijven. Om klanten extra diensten te kunnen aanbieden, beschikt het bedrijf ook over meer dan 1.500 opslagplaatsen waar zowel diepgevroren en verse producten als droge goederen tijdelijk kunnen worden opgeslagen. De ligging aan de Duits-Nederlandse grens, een belangrijk knooppunt in de goederenstroom in West-Europa, is daarbij een voordeel. "Wij houden ons vooral bezig met uitgaande transporten door ingevoerde goederen over de hele Bondsrepubliek te herverdelen."


Silotransporten zijn een relatief nieuw werkterrein voor Vortkamp.

Herstel van de horeca
Over het algemeen is de horeca de crisis goed doorgekomen, vervolgt Vortkamp. "Tijdens de pandemie ging het niet goed met de horeca, maar de retailhandel nam toe. Daar waren ook problemen, maar wij konden er als middelgroot bedrijf snel en behendig op inspelen en zo onze omzet op peil houden."

Na de crisis heeft de horeca, en daarmee een belangrijke klantensector voor Vortkamp, zich volgens hem grotendeels hersteld. "De enige trend die we duidelijk waarnemen is dat steeds meer horecaleveranciers hun krachten bundelen. Voor ons als expediteur maakt dat echter weinig verschil."

Voor meer informatie:
Andreas Vortkamp
Hubert Vortkamp GmbH
Zentrale: Harmate 24
48683 Ahaus
Tel.: +49 (0) 25 6198 010
info@vortkamp-logistik.de 
www.vortkamp-logistik.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.