Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobest wil Amerikaanse speler BioWorks overnemen

Biobest heeft een intentieverklaring ondertekend om het Noord-Amerikaanse bedrijf BioWorks over te nemen. Deze producent en verkoper van biologische gewasbeschermingsmiddelen is gevestigd in Victor, in de staat New York. 

Versnelde uitbreiding
"Biologische gewasbeschermingsmiddelen zijn wereldwijd een strategische prioriteit voor ons. BioWorks heeft een sterk assortiment producten waar telers om vragen," aldus Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest. "Wanneer de voorgenomen overname is afgerond, blijft BioWorks de distributiekanalen die het in de afgelopen 30 jaar ontwikkelde actief bedienen." 

"Tegelijkertijd zal BioWorks nieuwe en unieke biologische gewasbeschermingsmiddelen toevoegen aan haar assortiment, zodat telers gebruik kunnen maken van een groter aantal biologische bestrijdingsoplossingen." BioWorks zal onafhankelijk opereren van de Biobest-activiteiten op het gebied van nuttige insecten en bestuiving en van de Noord-Amerikaanse dochterondernemingen van Biobest. Het hoofdkantoor van BioWorks wordt wel het Noord-Amerikaanse productie- en marketingcentrum van biologische gewasbeschermings-middelen voor de hele organisatie. 

De locatie in Victor, NY is meer dan 55.000 vierkante meter groot en combineert kantoor-, productie-, R&D- en opslagruimte voor heel Noord-Amerika. BioWorks heeft daarnaast een locatie voor opslag en distributie in Las Vegas, in de staat Nevada. Deze biedt extra leveringsmogelijkheden aan telers en distributeurs in het westen van de Verenigde Staten.

"We zijn enthousiast over onze toekomstige relatie met Biobest Group. Deze zal een positieve verandering betekenen voor de oplossingen en ondersteuning die wij de markt bieden", aldus Bill Foster, CEO van BioWorks. "Onze prioriteit is om één van de belangrijkste aanbieders te zijn van duurzame gewasbescherming in Noord-Amerika. Voor telers, ketenpartners en onze medewerkers levert onze relatie met Biobest veel voordelen op."

De overname is afhankelijk van de afronding van het gebruikelijke boekenonderzoek (due diligence) en het vaststellen van de definitieve koopovereenkomst. Bovendien moeten er nog een aantal stappen gezet worden, zoals de goedkeuring van de Raad van Bestuur van beide ondernemingen en enkele derde partijen.

Voor meer informatie:
Biobest Group  
Leehove 31
2678 MA De Lier
Tel: +31 174 75 22 50
info@biobestgroup.com 
www.biobestgroup.com 

Publicatiedatum: