Ingevoerde groenten en fruit worden uitgesloten van veiligheidscontroles VK

Na uitgebreid lobbyen door het Financial Policy Committee heeft de Britse regering ervoor gekozen groenten en fruit uit te sluiten van de zogenaamde "medium-risk categorie" die is opgenomen in het nieuwe ontwerp van het Border Target Operating Model (TOM) dat begin april is gepubliceerd. Dit betekent dat AGF-producten die uit de EU in het VK worden ingevoerd, volgens de nieuwe grensvoorstellen niet aan veiligheidscontroles zullen worden onderworpen.

Sinds de publicatie van het Target Operating Model begin april heeft FPC sinds Brexit in 2016 consequent contact gezocht met Defra om te waarschuwen voor de gevolgen van hun oorspronkelijke en herziene grensstrategie.

Als de sector gedwongen was geweest het voorgestelde Target Operating Model aan te nemen, zouden bedrijven te maken hebben gehad met inspecties aan grenscontroleposten of controlepunten met niveaus die oplopen tot 3% voor elke zending van 'Middelmatig Risico' groenten en fruit die uit de EU wordt geïmporteerd, met aanzienlijke verstoringen tot gevolg.

Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.