Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommers bovenaan Britse inflatiegrafiek

In maart stonden komkommers, olijfolie en kaas bovenaan de Britse inflatiegrafiek. De traditionele fish and chips zag de grootste prijsstijging voor diners. De prijs van een komkommer steeg in de 12 maanden tot maart met 52% tot gemiddeld 84 pence (€ 0,95) per stuk, terwijl olijfolie 49% meer kostte. De prijs van "harde kaas" - een categorie die de Zwitserse kazen emmentaler en gruyère omvat - steeg met 44% en de populairdere cheddar kostte 42% meer tot
€ 10,60 per kilo.

Scherpe stijgingen van de voedselprijzen blijven de consumenten in Groot-Brittannië en een groot deel van Europa onder druk zetten, zelfs nu het gemiddelde inflatiepercentage voor alle producten en diensten begint te dalen.

Bron: reuters.com

Publicatiedatum: