Barry Michiels, Gebroeders Michiels:

"Weer grotere volumes kasgroenten, maar voor de verkoop mag het weer mooier"

Tholen - Het was even wachten voor Barry Michiels van groothandel Gebroeders Michiels, maar het Belgische kasgroentenseizoen lijkt dan toch echt langzaamaan te starten. "Het gaat goed. Het seizoen is al minimaal een maand later dan normaal, maar de grotere volumes beginnen vanaf deze week toch wel te komen", vertelt Barry van de groothandel die voornamelijk actief is op de Duitse groothandels-markten eind vorige week.

"De vraag naar tomaten viel nog wat tegen, maar begint nu wel te stijgen", vervolgt de handelaar. "Daar komen we echter van dure prijzen, waardoor men voor andere producten koos. Nu beginnen de prijzen daarentegen te normaliseren. Voor ons als exporteur mag er nog wel een halve euro per kilo af, maar de komende weken verwacht ik wel dat de daling zal doorzetten. Het kan altijd anders lopen, maar het aanbod wordt groter dus gaat de prijs automatisch ook stabiliseren. Voor het mooie zou het zonnetje nog iets meer zijn werk moeten doen voor de consumptie."

Voor paprika's is er sprake van eenzelfde situatie. "Ook daar begint het aanbod op de markt te arriveren, waardoor de prijzen wat gaan zakken. Daardoor neemt men ze ook weer wat meer mee. Daar is het alleen zo dat de kwaliteit soms nog wat tegenvalt. Omdat het slecht weer is geweest en ze bij aanvang van de groei niet genoeg warmte hebben gehad, zie je dat de vrucht niet in optimale omstandigheden is gegroeid. Wel is er genoeg aanbod van alle drie de kleuren."

Ook de vraag naar komkommers, aubergine en courgette is op het moment redelijk goed, zo legt Barry uit. "Bij de komkommers is er voor het mooie wel iets te veel aanbod. Vorig jaar hebben ze natuurlijk een superjaar gehad, waardoor meer telers besloten komkommer te gaan telen. Echter is het nu iets te veel voor mooie prijzen. Alleen als er van de zomer prachtige temperaturen komen, valt het nog te zien hoe het gaat lopen. Dan vliegen ze over de toonbank."

Overlapping
Toch ziet de handelaar dit jaar een lichte overlapping tussen de traditionele winter- en zomergroenten. "Het is nog opvallend koud voor de tijd van het jaar. Daardoor opteren velen nog steeds voor prei en witlof, wat goed verkoopt. Normaal gezien begint de vraag al een maand geleden serieus af te nemen en stappen we over op de zomergroenten, als tomaten en komkommer. Nu overlappen ze elkaar. De zomergroenten komen nu fors op, maar de wintergroenten zijn er ook nog steeds. Het zal elkaar echter niet zo zeer in de weg lopen. Iedereen is blij dat we weer kunnen starten met de kasgroenten."

Voor meer informatie:
Barry Michiels
Gebroeders Michiels
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)475 262 482
barry@gebroedersmichiels.be     
www.gebroedersmichiels.be       


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.