Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Door goede prijzen nog steeds paprikateelt in Almería

Volgens het rapport van de gewestelijke Andalusische overheid over de staat van de kasgewassen in week 16 werd in het westen van de provincie Almería de paprikateelt zo lang mogelijk gerekt, gezien de goede prijzen voor het product. In de rest van Almería werden nog steeds uitgeputte planten van de rassen Lamuyo en California verwijderd. In de plaats werden nog late meloenen aangeplant of werd de grond voorbereid voor het volgende seizoen.

In de kassen met nieuwe tomatenplanten werd volop geoogst, tot het einde van de teeltcyclus eind mei/begin juni.

Ook in de meeste aubergine- en courgettekassen werd volop geoogst. De uitgeputte aubergineplanten werden gerooid en de meest recente waren al in productie.

De komkommerplanten die in het voorjaar waren aangeplant, bleven groeien en vruchten geven.

De oogst van Galia meloenen, die in december en januari waren aangeplant, was reeds begonnen. Er waren kassen waar de planten in de bloeifase waren, andere waar de vruchten nog klein waren, en nog andere waar al rijp product aan de planten hing.

De vroege watermeloenaanplanten waren volop in de groei. Bij de latere aanplantingen waren de hommels nog aan het bestuiven, maar op andere percelen werd zelfs al geoogst.

In de teeltbedrijven waren nog late rassen voorhanden, maar ook paprika's voor de buitenteelt.

In de kassen van Níjar wordt het einde van de oogst van tros- en pruimtomaten over een paar weken verwacht, aangezien de kwaliteit van de vruchten wat was gedaald. Ook snacktomaten houden het nu nog twee weken uit. De biologische tomaten zullen het langer uithouden om aan de contractuele verplichtingen te kunnen voldoen en omdat ze het qua plantgezondheid beter doen.

In de paprikakassen werden de laatste hoeveelheden geoogst.

Op de oude auberginepercelen werd nog steeds geoogst, in andere kassen stonden de planten in bloei. De aanplant gaat nog door tot eind mei voor oogst in de zomer.

De oogst van courgettes ging door en de kwaliteit en de opbrengst waren over het algemeen goed. De prijzen waren evenwel sterk gedaald.

Bij de komkommers met korte cyclus ging de gewasontwikkeling onder normale omstandigheden door.

Het watermeloenenseizoen was na een goede vruchtzetting begonnen met goede maten voor het fruit. De prijs is goed en stijgend.

Ten slotte ging de vruchtzetting door op de meloenenpercelen.

Bron: informacionagropesquera.com

Publicatiedatum: