Opbinden van planten kan nu met minder handenarbeid

Tekort aan arbeidskrachten is een steeds groter wordend probleem in de kasteelt. Rationalisering van het personeelsbestand wordt daarom onontbeerlijk. Voor het opbinden van planten biedt Ideal Tutor op dat gebied een oplossing, want het opbinden kan nu dubbel zo snel met een systeem ontwikkeld door SIA Sicilia Group, 

Alessandro Avarino

"Het Ideal Tutor systeem wordt al jaren gewaardeerd door telers", legt Alessandro Avarino uit. "De traditionele methode om planten in de kas te ondersteunen, vereist veel handenarbeid, wat uiteindelijk een grote kostenpost is. De oplossing die wij hebben ontworpen en gepatenteerd vermijdt tijdverspilling, want de uitvoeringstijd wordt drastisch verkort. Bovendien verbetert het systeem de werkomstandigheden, want met Ideal Tutor moeten de kasmedewerkers niet langer voorovergebogen staan of ladders en geïmproviseerde krukken beklimmen. Ons systeem bespaart niet alleen tijd bij het opbinden van de plant, maar ook bij het verwijderen van de draden na de oogst." 

De draadstructuur wordt uit de doos gehaald.

"Ideal Tutor bestaat uit een structuur van polyethyleendraden, die worden gebruikt voor het opbinden van de meest voorkomende kasgewassen zoals tomaten, aubergines, paprika's. Het systeem is veelzijdig en is vooraf machinaal vervaardigd en in elkaar gestoken. Het kan geleverd worden in verschillende afmetingen wat betreft draadlengte en afstand tussen de verschillende aflopende draden. Er is ook een ruime keuze aan haken, enkel of meervoudig, voor verankering bovenaan."

De horizontale draad wordt op de haak geplaatst. 

Het systeem wordt geleverd in verpakte rollen, die worden afgehaspeld. De draadlengte en afstand tussen de verschillende aflopende draden zijn vooraf bepaald door de klant. Haken houden de horizontale hoofddraad bovenaan op z’n plaats.

De kant-en-klare draadstructuur wordt geleverd in een doos.

Om in te spelen op teeltbehoeften voor gewassen waarvan de plantengroei onbepaald is, is er een aanvulling in de vorm van het Ideal Tutor Dinamico-systeem. Het gaat in wezen om hetzelfde systeem als hierboven beschreven, maar het is uitgerust met een modulair systeem waarmee de teler het gewas 30 tot 60 cm per module kan laten zakken. Deze handeling kan tot drie keer worden uitgevoerd, zodat het gewas met 90 tot 180 cm verder kan groeien. Op die manier kan de vegetatieve levensduur van de planten worden verlengd. Daardoor neemt hun productiviteit toe en worden kosten vermeden voor de heraanplant van de gewassen. 

Voor meer informatie:
Alessandro Avarino
SIA Sicilia Group
Via XXV Aprile, 42
97019 Vittoria - Italië
Tel: +39 3345837641
siasiciliagroupsrl@gmail.com
www.siagroupsrl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.