Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RED Horticulture opent PARC:

"In ons nieuwe onderzoekscentrum ontwikkeling van nog efficiëntere belichtingsstrategieën"

"De opening van PARC markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van RED," zei Louis Golaz, CEO en medeoprichter van RED Horticulture, tijdens de opening, in april, van hun Photobiology and Agronomy Research Center (PARC) in Nantes. De LED-lichtoplossingen van het bedrijf, ontworpen in Frankrijk, maken het mogelijk de lichtrecepten in realtime te regelen, afhankelijk van de gewassoort, het ontwikkelingsstadium en schommelingen in de energieprijzen. Het doel van RED is om beter te consumeren om beter te produceren.

Franse en Nederlandse telers uit tal van teelten maken al gebruik van de producten en diensten van RED. "In dit onderzoeks- en ontwikkelingscentrum kunnen we nog efficiëntere belichtingsstrategieën ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van telers en zaadproducenten."

Indoor teeltomgevingen
Momenteel beschikt PARC over vier onafhankelijke binnenteeltomgevingen op hoge draad- en verticale vloeren en 200 m2 aan ultra-precieze experimenten. Tegen 2027 wil RED Horticulture verder groeien op het gebied van teeltoppervlakte met de bouw, in twee fasen, van een fytotron. Deze zal bestaan uit 12 teeltruimtes op hogedraad of verticale vloer om 2500 m2 aan experimenten te kunnen herbergen. Het bedrijf is ook van plan 1500 m2 professionele tuinbouwkassen te bouwen die verbonden zijn met de teeltruimten.

"De vestiging van PARC in Nantes was logisch", legt Yassine El Qomri, president en medeoprichter van RED Horticulture, uit. "Op deze manier staan we dichter bij de Franse telers en hun behoeften. Onze ambitie is om van PARC de plaats te maken waar de knowhow van het lokale ecosysteem wordt uitgewisseld via opleidingen, demonstraties en bezoeken."

De teams zullen de in het PARC verworven kennis en wetenschappelijke gegevens gebruiken om professionals bij te staan in hun dagelijks gebruik van fotobiologie door middel van trainingen binnen het PARC voor teeltadviseurs, coöperaties, telers en leraren, over de interactie tussen licht en gewas. Het centrum zal ook een onderzoeksplatform en samenwerkingsruimte voor nieuwe technologieën bieden en de uitwisseling tussen professionals bevorderen door middel van rondetafelgesprekken en bezoeken aan lokale en internationale partners.

RED Horticulture biedt kant-en-klare oplossingen voor verlichtingsstrategieën, waaronder een reeks RED T armaturen met vier onafhankelijk regelbare en in intensiteit verstelbare golflengten, een RED SENSE sensorsysteem (natuurlijk zonlicht, temperatuur, vochtigheid, CO2) en de MyRED centrale computer, die via een mobiele applicatie kan worden bediend om de meest geschikte verlichtingsstrategie te selecteren op basis van sensorgegevens, teeltfase en energieprijs. Het bedrijf biedt ook persoonlijke ondersteuning door een team van agronomen die gespecialiseerd zijn in fotobiologie.

Voor meer informatie:
RED Horticulture
Louis Golaz
louis.golaz@horticulture.red
www.horticulture.red  

Publicatiedatum: