Terugblik derde bijeenkomst reststroomverwaarding

Platform Tuinbouwrestromen hield in april op de Brightlands Campus Greenport Venlo het derde fysieke evenement over reststroomverwaarding. Tijdens de bijeenkomst presenteerden diverse partijen op welke manier zij reststromen gebruiken om waarde te creëren, meldt het LLTB. 

Presentaties
Sam Ruijter trapte de bijeenkomst af met een verhaal over klimaatneutralere tulpenteelt en hoe hij met Tulpen van Sam de biodiversiteit in de Amazone herstelt. Vervolgens verzorgde Frank Waijers een presentatie over hoe Duynie Feed diverse reststromen gebruikt als voer voor de veehouderij.

Wendy van Essen (Fuenix Ecogy) gaf een pitch over chemische recycling voor kunststof afvalstromen. Erik Brands sloot de plenaire sessie af met een  verhaal over hoe Instock buitenbeentjes en overschotten in de teelt redt van verspilling.

Toepassingen
Tijdens de tweede helft van de bijeenkomst konden de deelnemers diverse toepassingen van reststroomverwaarding ervaren. Verschillende voorlopers op gebied van circulariteit in de land- en tuinbouwsector lieten middels een stand bij de netwerkborrel zien hoe hun oplossingen bijdragen aan de wereld.

Via deze link kan de presentatie gedownload worden. 

Bron: LLTB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.