Aanvraagperiode voor Vlaamse energiesteun eerste kwartaal van start

De Vlaamse regering besloot begin dit jaar dat bedrijven die het als gevolg van de energiecrisis moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden, ook voor het eerste kwartaal van dit jaar kunnen rekenen op energiesteun. Deze steun kan vanaf deze week aangevraagd worden via de website van VLAIO, meldt Boerenbond.  

Om de Vlaamse bedrijven te ondersteunen bij het opvangen van de energiecrisis, riep de regering voor het laatste kwartaal van vorig jaar een steunmaatregel in het leven. Aangezien er nog steeds bedrijven gebukt gaan onder de hoge energieprijzen, verlengde ze de regeling ook voor het eerste kwartaal van 2023.

Voorwaarden zijn versoepeld
Bevoegd minister Jo Brouns besliste om de voorwaarden waaraan bedrijven moeten voldoen voor deze aanvraagperiode te versoepelen, aangezien de eisen voor de vorige periode ertoe leidden dat heel wat getroffen bedrijven uit de boot vielen.

Zo wordt bijvoorbeeld niet langer een negatieve brutowinst gevraagd, maar volstaat een daling van deze winst met minstens 50%, en moeten de energiekosten niet langer verdubbeld zijn, maar ‘slechts’ een stijging van 50% kennen. Een overzicht van alle versoepelingen werden eerder al in Boer&Tuinder beschreven. 

Aanvraagperiode energiesteun van start 
De energiesteun voor het eerste kwartaal van dit jaar kan vanaf heden aangevraagd worden. Dit gebeurt steeds online via de VLAIO-website. De aanvraagperiode loopt tot 30 juni (12u). Het is mogelijk om bij het aanvragen van de steun begeleid te worden door een advies- of studiebureau. Alle informatie over de energiesteun en de aanvraagprocedure is terug te vinden op de website van VLAIO. 

Bron: Boerenbond 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.