Robot plukt blad voor Drenthe Growers

In de komkommerkas bij Drenthe Growers helpt een robot tegenwoordig met bladplukken. Het gaat om een bladplukrobot van Lenzeel. De telers hebben de robot aangeschaft nadat ze goede testresultaten zagen, zo delen ze bij een video.

De bladplukrobot is speciaal ontwikkeld voor de hogedraadteelt
De robot verwijdert bij de hogedraad komkommerteelt minimaal 80% van het blad in het plukgebied van 50 centimeter. Op testlocaties is de robot in 2021 al voor 75% van de teelt operationeel ingezet. De robot heeft er daar voor gezorgd dat minimaal de helft van arbeidsuren in bladplukken is bespaard.

Aan de basis van de robot staan Jan Lenders en Ed Zeelen. Zij hebben Lenzeel opgericht en de Diplo-bladpluktrobot ontworpen. De robot laat zich een beetje vergelijken met een stofzuiger. Stijn Linders snapt de vergelijking met een stofzuiger wel, zo vertelde hij vorig jaar op bezoek bij een andere teler die met de robot werkt. “Hij maakt geluid vanwege het zuigen en blazen. Daar hoef je niet van te schrikken, de Diplo gaat heel subtiel met de planten om.” 

Voor meer informatie:
Drenthe Growers
info@drenthegrowers.nl 
www.drenthegrowers.nl 


Stijn Linders
Lenzeel BV
Groesweg 30
5993 NN Maasbree
info@lenzeel.com  
www.lenzeel.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.