2 ton subsidie voor teelt zilte groenten in Zeeuwse indoor farm

Het project heeft eerder €50.000 subsidie ontvangen voor een haalbaarheidsonderzoek. De resultaten uit dit onderzoek waren dusdanig positief dat aanvrager Maatschap H. en M. Janse samen met de partners het project verder wil vormgeven. Hiervoor ontvangen ze €200.000 aan subsidie. De partners zijn Organicz, Logiqs, Saman Groep, Sustainable Indoor Farming en HZ University of Applied Sciences. 

Het project kijkt naar de ontwikkeling van een recept van de juiste teeltomstandigheden van zilte groenten in een indoor farm. Deze teeltomstandigheden houden rekening met de behoefte van het gewas, maar ook het energiegebruik en als afgeleide daarvan het technische systeemontwerp. 

Dit zowel met betrekking tot de logistiek als energiebesparende maatregelen. Het doel waar de deelnemers aan werken en waar dit project een stap aan bij gaat dragen kan worden omschreven als: 'Het op een ecologisch, maatschappelijk en economisch duurzame en verantwoorde wijze jaarrond kunnen telen van zilte groenten in een nul-op-de-meter indoor teelt faciliteit.’

Bron: Provincie Zeeland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.