'Fascination of Plants Day' op 23 mei 2023

Op dinsdag 23 mei organiseert Plantum een aantal activiteiten rondom de internationale Fascination of Plants Day 2023. Op het Anna van Buerenplein bij het Centraal Station in Den Haag zal een PlantenPeepshow staan, waarin iedereen kennis kan maken met de wereld van planten. Ook waarom mensen niet zonder planten kunnen zal aan bod komen. Vanaf 14:30 uur is er een officiële moment. 

Om 16.00 uur staat in Nieuwspoort Den Haag een PlantenPeptalk gepland over ‘De spannende relatie met planten’. Ongeveer tien prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en ngo’s houden een pitch over hun visie op hoe men met planten (moeten of mogen) omgaan en wat dit voor de toekomst van de voedselvoorziening – zowel in Nederland als in de rest van de wereld – en voor het welbevinden betekent. Aansluitend is er een paneldiscussie, waarin het publiek betrokken wordt.

De internationale Fascination of Plants Day is een initiatief van de European Plant Science Organisation (EPSO). In meer dan 40 landen wordt rondom deze dag aandacht gevraagd voor het belang van planten en plantwetenschap voor de samenleving. Coördinator van de activiteiten in Nederland op deze dag is Plantum, de bracheorganisatie voor plantenveredelings-en opkweekbedrijven ondersteund door de Onderzoeksschool Experimentele Plantenwetenschappen.

Ook de volgende collega branches in de land- en tuinbouwsector zijn betrokken: LTO Nederland, Anthos, CroplifeNL, Bionext, BO Akkerbouw, Glastuinbouw Nederland, GroentenFruithuis, HollandBIO, Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB), De Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN), Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U).

Bron: Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.