Nieuwe EU-richtlijn over het huren van buitenlandse vrachtwagens zonder chauffeur

In het tijdschrift Weg en Wagen nr. 98 heeft René de Bondt een artikel geschreven over de nieuwe EU-richtlijn over het huren van buitenlandse vrachtwagens zonder chauffeur, zo schrijft SWDV Advocaten.

In Richtlijn 2022/738 worden onder meer de regels voor het huren van voertuigen zonder chauffeur in andere EU-landen een stuk ruimer. Deze hervorming maakt deel uit van het Mobiliteitspakket van de Europese Unie dat in 2020 is vastgesteld.

Door de regels te versoepelen verwacht de Europese Unie dat er meer aanbod en concurrentie ontstaat zodat verhuur- en vervoerbedrijven beter kunnen inspelen op de behoefte aan korte termijn huur- of leasecontracten.

De richtlijn moet uiterlijk 6 augustus 2023 in de Nederlandse wetgeving zijn geïmplementeerd. Of Nederland de minimum vereisten gaat overnemen of ruimere regels gaat toestaan is nog niet bekend.

Hier kan het volledige artikel worden gelezen.

Bron: SWDV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.