deelname Varend Corso

Aandeel geothermie in warmtevoorziening glastuinbouw Westland neemt steeds verder toe

De gezamenlijke leden van Coöperatie Aardwarmtebeheer Nederland en Coöperatie InfraCo in regio Westland hebben vorig jaar opnieuw meer warmte aan de glastuinbouw geleverd en daarmee nog meer aardgas bespaard. In 2022 is er 816.000 MWH aardwarmte geleverd, wat neer komt op een besparing van bijna 93.000.000 m3 oftewel het jaargebruik van ruim 79.000 huishoudens. De bijdrage aan de reductie van de CO2-emissie van alle aangesloten glastuinbouwbedrijven komt daarmee neer op 167.400.000 kg CO2 in één jaar tijd.

De inzending van vorig jaar

Uitbreidingen
Op dit moment en ook de komende jaren worden er in Westland nog meer aardwarmteprojecten ontwikkeld waardoor vanaf 2025/2026 een extra besparing van nog eens 95.000.000 m3 aardgas behaald kan worden. Daarmee kan een grote stap gezet worden op de weg naar een klimaat neutrale glastuinbouw in 2040.

Varend Corso
Dit jaar zullen de gezamenlijke Westlandse Aardwarmteprojecten opnieuw deelnemen aan het Varend Corso. Na de eerste prijs voor beste commerciële inzending van vorig jaar, willen de projecten ook dit jaar weer een schitterend versierde boot laten varen om iedereen kennis te laten maken met de duurzaamheidsambities van de sector. Vermeldingswaardig is dat zowel bestaande als nog te ontwikkelen projecten meedoen. De deelnemende partijen zijn de bestaande projecten Aardwarmte Vogelaer 1, Trias Westland, Geopower Oudcamp, Geothermie De Lier, Natures Heat en de
nog te ontwikkelen projecten van Vogelaer 2, Warmtecoöperatie Maasdijk, Warmtecoöperatie Polanen en Aardwarmte Delfland.

Bron: Coöperatie Aardwarmtebeheer Nederland U.A.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.