Rijk Zwaan start veredeling zachtfruit

Rijk Zwaan is sinds de oprichting in 1924 actief in de veredeling van groentegewassen. Met de start van het veredelingsprogramma in zachtfruit verwacht de onderneming haar productaanbod te verbreden met aardbei, braam en framboos. De bouw van een nieuwe kas op Rijk Zwaans locatie in Dinteloord (West-Brabant), markeert het begin van het veredelingsprogramma in zachtfruit.
De afgelopen 30 jaar breidde Rijk Zwaan flink uit en zet deze autonome groeistrategie door met de investering in veredeling van zachtfruit.


Roel Akkermans en Anton van Doornmalen

Veredelingsprogramma zachtfruit
Breeding Manager Pieter Egelmeers: “Zachtfruit wordt traditioneel gezien vegetatief vermeerderd en komt niet uit zaden. In het nieuwe veredelingsprogramma richten we ons op beide. Met onze kennis over onderzoek, veredeling en zaadproductie hopen we innovatieve aardbei-, braam- en framboosrassen op de markt te brengen. Natuurlijk, met een toegevoegde waarde voor telers en ketenpartners.”


Anton van Doornmalen van Rijk Zwaan slaat de eerste paal

Nieuwe rassen
Veredeling van een nieuw ras duurt gemiddeld zes tot zestien jaar. “Het veredelingsprogramma zachtfruit gaat net van start. Het is op dit moment te vroeg om aan te geven wanneer de eerste zachtfruitrassen van Rijk Zwaan op de markt komen”, aldus Pieter Egelmeers.

Bouw nieuwe kas
In de nieuwbouw komen faciliteiten voor het nieuwe veredelingsprogramma zachtfruit. Het bouwproject omvat een kas en bedrijfsgebouw. De nieuwbouw is een uitbreiding van Rijk Zwaans huidige locatie in Dinteloord.

Twee locaties in West-Brabant
Het groenteveredelingsbedrijf is in meer dan honderd landen actief en heeft ruim 35 dochterondernemingen verspreid over vrijwel alle continenten. De hoofdvestigingen zijn in Nederland, in zowel het Westland (De Lier) als regio West-Brabant. Naast de bedrijfsactiviteiten in Dinteloord heeft Rijk Zwaan haar onderzoeks- en veredelingslocatie in Fijnaart gehuisvest.

Op dinsdag 18 april startte de bouw officieel. Dit werd gevierd door een groep medewerkers en bouwpartners. Directielid Kees Reinink en Anton van Doornmalen, voorzitter Raad van Commissarissen en mede-eigenaar van Rijk Zwaan, waren bij deze bijeenkomst aanwezig. De bouw wordt naar verwachting in 2024 afgerond.


Breeding manager Pieter Egelmeers en Kees Reinink van de Board of Directors

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl     
www.rijkzwaan.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.