Robert van Ooijen, Van Ooijen Groenten en Fruit:

"Zachtfruitaanbod nog beperkt, vruchtgroentenaanvoer steeds ruimer"

Tholen - Het zachtfruitaanbod op de Belgische veilingen is volgens Robert van Ooijen, die dagelijks de handel inkoopt voor zijn Nederlandse klanten op de veiling bij BelOrta en Hoogstraten nog beperkt. "Er komen nu iets meer aardbeien, maar het andere zachtfruit is nog zeer beperkt. De prijs van de aardbeien was verleden week nog boven de 3 euro, maar ligt nu tussen de 2,60-2,70 euro. Frambozen zijn er nog niet veel. Het kleine beetje voor de klok werd gisteren voor een mooie prijs van 2,40 euro (125 gram) verkocht."

"Het vruchtgroentenaanbod is al wel wat ruimer. Zo komen er steeds meer tomaten. Vandaag vertoonden de tomaten voor het eerst een dalende trend. De B-tomaten gingen terug naar 1,50 euro voor de klok, maar bijvoorbeeld vleestomaten zijn met een prijs van 1,75-1,80 euro nog best goed voor deze tijd van het jaar. De courgette-aanvoer komt inmiddels een beetje los, waarbij de prijs met 32-33 cent voor de klok niet overdreven hoog is. Opvallend is dat de gele courgettes in België momenteel een stuk duurder zijn dan in Nederland."

"De paprika's doen het ook goed. Voor volgende week worden er meer rode paprika's verwacht, maar die prijs is nu nog op een mooi niveau en ook de gele en groene paprika's doen het heel aardig. De aubergines begonnen het seizoen goed, maar die prijs is nu aardig hard naar beneden aan het gaan. Al met al heeft de energiecrisis toch wel impact gehad op de hele aanvoer. Wel heb ik het idee dat hierdoor straks veel producties samen gaan vallen en dat kan zomaar de nodige prijsdruk gaan geven. Je ziet dat nu al bij de aubergines, die prijstechnisch heel aardig begonnen, maar nu ook hard aan het zakken zijn."

"De alternatieve slasoorten zoals Lolla Bionda en eikenbladsla zijn opmerkelijk goed aan de prijs met een niveau rond de 1 euro en dat is echt wel geld in week 16. De Lolla Rosso is met een prijs van 80-85 cent iets goedkoper. Ook het andijvieseizoen is met mooie prijzen gestart. Alleen kropsla en veldsla blijven al langer achter in prijs. De Romaine-sla was aan het begin van het seizoen ook erg duur, maar daar komen inmiddels grotere aantallen van los en die werden gisteren voor 'twee kwartjes' voor de klok verkocht", aldus Van Ooijen.

De Belgische veilingen blijven volgens Robert onverminderd populair bij de Nederlandse kopers. "Onze kracht is dat we aanwezig zijn op de veilingen en daar met een extra kwaliteitscontrole ervoor kunnen zorgen dat alles perfect naar de klanten gaat. Daarmee voorzien we in een behoefte van veel Hollandse AGF-bedrijven."

Voor meer informatie:
Robert van Ooijen
Groenten en fruit import van Ooijen B.V.
Linnenstraat 3
2988 XL Ridderkerk - Nederland
Veiling: +32 15565531
Mobiel: +31 (0)6 51 54 59 98 
robert@vanooijenbv.nl     
www.vanooijenbv.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.