Aardwarmteproject Floricultura eenvoudiger én complexer

Wart Zonneveld van Floricultura presenteerde op 13 april 2023 tijdens de ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland in vogelvlucht hoe het aardwarmteproject van het bedrijf tot stand is gekomen. De ledenbijeenkomst stond in het teken van innovatie en kennisontwikkeling binnen geothermie.

De reden om het geothermieproject te starten kwam voort uit de wens om te innoveren. Dit doet Floricultura met de producten in de kassen – veredelen van planten – en wensen ze ook te doen voor de energie die in de kassen gebruikt wordt. Geothermie is een manier om duurzaam aan warmte te komen.


Aardwarmteproject 

Om die reden heeft Floricultura geen ontgassing bij het project en wordt de gasbijvangst weer terug geïnjecteerd in het reservoir. Het zorgde ervoor dat ze geen oplopende injectiedruk hebben (geen scaling), het is een eenvoudiger systeem. Ze hebben wel te maken met hoge druk wat het systeem iets complexer maakt.

Het in oplossing laten van het aardgas heeft onder andere ook te maken met het Slochterenveld waar ze in ontwikkeld hebben. Dit is een veld waar minder gas in zit ten opzicht van water. De complete presentatie van Wart Zonneveld is via deze link te bekijken. 

De boortoren op het project  

Bron: Geothermie Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.