Woningen na wijziging bestemmingsplan los van glastuinbouw Waddinxveen

Het bestemmingsplan van drie woningen die behoorden bij glastuinbouwbedrijven in Waddinxveen is gewijzigd. De woningen zijn verkocht aan derden in verband met een toekomstige herontwikkeling van een glastuinbouwgebied. In afwachting hiervan blijven de glastuinbouwbedrijven in gebruik. 

Sinds de inwerkingtreding van de Wet plattelandswoningen op 1 januari 2013 kunnen bestaande bedrijfswoningen worden omgezet naar een ‘plattelandswoning’. Het bestemmingsplan 'Zuidplas Noord' maakt dit mogelijk door middel van een wijzigingsbevoegdheid.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen ziet 'vanuit planologische overwegingen geen beletselen' om de drie woningen om te zetten naar plattelandswoningen. Het gaat om woningen aan de G. van Dort Kroonweg 1, 3 en de Plasweg 28. 

Het wijzigingsplan maakt de vervolgfunctie van beide deelgebieden en dus het omzetten van de bedrijfswoningen naar plattelandswoningen juridisch planologisch mogelijk, zo valt te lezen in het Gemeenteblad van 19 april 2023. Het besluit geldt vanaf 1 juni 2023. Het ontwerpwijzigingsplan heeft ter inzage gelegen van 22 december 2022 tot en met 1 februari 2023. Er is 1 zienswijze binnengekomen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.