Nieuwe verwerkingslijn met volautomatische omsnoeringsmachine bij nieuwe locatie Franke kwekerij

Op de nieuwe teeltlocatie van Franke kwekerij in Naaldwijk is pas een volledig nieuwe verwerkingslijn in gebruik genomen. Met deze verwerkingslijn wordt het proces van een geoogste tomaat in de kas tot een volle pallet met tomatendozen mogelijk geautomatiseerd. Aan het eind van dit proces wordt de pallet omsnoerd zodat de pallets vervolgens veilig getransporteerd kunnen worden.

Nieuwe locatie van Franke kwekerij
Vorig jaar heeft Franke kwekerij een bestaande tomatenkas overgenomen van 9,5 hectare aan de Rijnsburgerweg in Naaldwijk. De complete verwerkingsruimte is hier op de schop gegaan en opnieuw ingericht door Taks Handling Systems.

In de kas is ervoor gekozen om een AGV-systeem aan te leggen. Dit betekent dat er een inductiesysteem in het betonpad is gemaakt zodat hier zelfrijdende trekkers kunnen rijden. Deze trekkers vervoeren de oogstkarren van de schuur naar de kas en andersom.

In de schuur is een nieuwe verwerkingslijn ontworpen waarin de oogstkarren worden afgeduwd, de tomaten gewogen en de dozen op een pallet worden gestapeld. Dit systeem bevat technieken waardoor er op snelle en efficiënte wijze hoeveelheden tomaten verwerkt kunnen worden.

Omsnoeringsmachine
Aan het eind van de lijn wordt de pallet tomaten omsnoerd door een Reisopack omsnoeringsmachine. De omsnoeringsmachine heeft een hoeklattenautomaat waardoor de machine volautomatisch de pallet kan omsnoeren inclusief hoeklatten. Door de pallet te omsnoeren kunnen de tomaten veilig getransporteerd worden.

Taks heeft deze machine meegenomen in het ontwerp en is vervolgens in de verwerkingslijn geïnstalleerd door Steenks Service. De reden van het kiezen voor een Reisopack omsnoeringsmachine zijn de eerdere ervaringen met deze machine. ‘Ik werk al zo een 8 jaar met een Reisopack omsnoeringsmachine en dat bevalt goed, waardoor de keuze voor een nieuwe Reisopack machine niet moeilijk was’, aldus Rob Franke van Franke kwekerij.

Voor meer informatie:
Steenks Service 
Tel: +31 (0) 174 510 266
Jan van de Laarweg 1
De Lier 
marino@steenks-service.nl 
www.steenk-service.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.