"De Chinese markt voor cherrytomaten groeit razendsnel"

"De laatste jaren is de binnenlandse markt van cherrytomaten in China geëxplodeerd. De teeltgebieden worden actief ingezet en breiden snel uit en de marktzijde heeft een sterke absorptiecapaciteit, terwijl de hele sector een snelle groei vertoont."

Beiyuan Hange (Shaanxi) Agricultural Products Supply Chain richt zich op de teelt en verkoop van tomaten. Liang Zhou van het bedrijf spreekt over de huidige binnenlandse markt voor cherrytomaten.

"Er zijn twee belangrijke cherrytomatenrassen die in China worden geteeld; "Qianxi" en "Busan 88" die verschillende seizoenen en teeltgebieden hebben. Ons belangrijkste product is "Busan 88", dat het hele jaar door kan worden geleverd door de afwisselende teelt in verschillende teeltgebieden, met de grootste opbrengst in juni en de beste smaak in mei-oktober."

"De markt voor kleine tomaten groeit snel. Vorig jaar was de totale marktwinst van cherrytomaten ideaal en de sector was optimistisch over dit product en hoopte op uitbreiding. Als we Ningxia als voorbeeld nemen, heeft de sterke marktvraag en het geschikte klimaat ertoe geleid dat de teelt van cherrytomaten is toegenomen van 40 ha vorig jaar tot bijna 400 ha dit jaar. Hoewel Ningxia niet het belangrijkste teeltgebied voor kleine tomaten is vormt het een belangrijke aanvulling op het totale areaal en zijn de vooruitzichten goed."

Anderzijds is het aanbod van cherrytomaten momenteel om klimatologische redenen ontoereikend en ligt de prijs hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. "De afgelopen winter was een koude winter en een partij zaailingen is bevroren, waardoor de teelt met een derde afnam en de prijs steeg. Vorig jaar bedroeg de prijs op het veld ongeveer € 1,32-1,58 per kg, maar dit jaar steeg hij tot € 2,11-2,38 per kg, met een piek van € 2,64 per kg, de prijs steeg met ongeveer 50%. Omdat de markt geen voorraden heeft, verloopt de afzet vlot ondanks de hoge prijs."

Met betrekking tot de verbetering van de sector voor kleine tomaten is Zhou van mening dat de markt en de doorstroming soepel verlopen en dat vooral de aanplant moet worden verbeterd. "Het kerngebied voor de teelt van cherrytomaten ligt in Shandong, gevolgd door Ningxia en delen van Noordwest-China en de prijs van in Shandong geteelde cherrytomaten ligt ook hoger. Het voordeel van Shandong is zijn geavanceerde tuinbouwtechnologie, maar er valt relatief meer regen en cherrytomaten zijn meer geschikt voor droge en minder regenachtige gebieden. Het klimaat in Ningxia is geschikt, maar de planttechnieken, vooral het rationele gebruik van water en gewasverbeteringsmiddelen moeten worden aangepakt. Als de planttechnieken in Ningxia worden verbeterd, zullen de opbrengst en de kwaliteit van deze tomaten beter zijn."

Wat de afmetingen van de kleine tomaten betreft, zijn de afmetingen van middelgrote en kleine, namelijk tussen 6 en 12 gram, het meest in trek.

Beiyuan Hange (Shaanxi) Agricultural Products Supply Chain is gespecialiseerd in het ras "Busan 88" en de merknaam is "Shannaimilu", dat op de groothandelsmarkt wordt afgezet. Het bedrijf heeft in totaal 150 ha grond in verschillende teeltgebieden die afwisselend in foliekassen en in de vollegrond worden beplant om het hele jaar door te kunnen leveren. Dit jaar is 40 ha aan kassen en vollegrond toegevoegd en in teelt genomen.

Voor meer informatie:
Liang Zhou
Beiyuan Hange (Shaanxi) Agricultural Products Supply Chain Co., Ltd.
+86 15291989896

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.