Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dubbel scharnierende verpakking is verzegelbaar

"Als een teler op zoek is naar een verpakkingsassortiment dat zijn groenten en kruiden veilig, vers en beschermd houdt en weg van zorgwekkende chemicaliën, hebben wij de plantaardige oplossing voor hem," zegt Paul Antoniadis, CEO van good natured, een Noord-Amerikaanse leverancier van plantaardige producten, die verpakkingsoplossingen voor levensmiddelen ontwikkelt.

Good natured heeft onlangs zijn lijn van plantaardige verpakkingen uitgebreid met GoodGuard, de dubbel scharnierende verpakking van het bedrijf waarvoor patent is aangevraagd en die voorzien is van een verzegelbaar sluitlipje. 

"We zijn er trots op dat we een zeer concurrerend verpakkingsaanbod kunnen leveren dat niet alleen een duurzaam alternatief is voor verpakkingen gemaakt van fossiele brandstoffen, maar ook optimaal functioneert in vergelijking met andere verpakkingsopties op de markt. Klanten hoeven geen functionaliteit op te offeren voor een duurzame optie," zegt Antoniadis.

Volwassen
GoodGuard past goed bij de vertical farmsector vanwege de aansluiting bij de duurzaamheidswaarden van de sector, met name wat betreft het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de voedselteelt.

GoodGuard is ook goed aangepast aan de verschillende verkoopkanalen voor vertical farming, of het nu verkocht wordt in de schappen van de supermarkt of geleverd wordt per fiets. De verzegelbare, duurzame, stapelbare, pletbestendige en ruimtebesparende verpakking houdt de producten vers en beschermd van teler tot tafel. De bodems en de deksels zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden gestapeld zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte en de overzichtelijkheid, terwijl de geschulpte wanden een betere bescherming bieden tegen pletten.

Good Natured is er trots op dat zijn producten en verpakkingsprogramma's qua kosten kunnen concurreren met traditionele op aardolie gebaseerde kunststoffen en soms goedkoper zijn dan post-consumer gerecyclede op aardolie gebaseerde (PCR) opties.  Al met al betekent dit dat Good Natured de barrières om over te schakelen op milieuvriendelijke verpakkingen wegneemt door het zowel gemakkelijk als betaalbaar te maken.

Hun recyclebare of composteerbare producten op biologische basis voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van retailers en sluiten aan bij de recente doelstelling van het Witte Huis om tegen 2023 90% van de op aardolie gebaseerde kunststoffen te vervangen door bio-alternatieven.

Bescherming van voeding en milieu
GoodGuard is verkrijgbaar in twee materiaalopties: BPI-gecertificeerd composteerbaar1 PLA en recycleerbaar Bio-PET. Het PLA (polymelkzuur) van het bedrijf is gemaakt van 99% jaarlijks hernieuwbare grondstoffen, terwijl het Bio-PET materiaal tot 30% bestaat uit plantaardige materialen en tot 50% gerecycled materiaal. 

Voor meer informatie:
good natured
info@goodnaturedproducts.com 
goodnaturedproducts.com 

Publicatiedatum: