o.a. pilot permanent opslaan CO2

Subsidie voor lagere CO2-uitstoot industrie

Het kabinet stelt dit voorjaar een aantal subsidieregelingen beschikbaar voor energie-besparingsprojecten en de verduurzaming van de industrie voor bedrijven en kennisinstellingen die innoveren om CO2-uitstoot te verminderen. Hiermee wil het kabinet investeringen voor een duurzame industrie en de ontwikkeling van innovaties versnellen.

De volgende regelingen zijn (of gaan later) dit voorjaar open, somt de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen op:

In de DEI+ is het onder meer mogelijk subsidie aan te vragen voor pilotprojecten naar CO2-afvang, -opslag en -gebruik. In een korte toelichting op de regeling bij de RVO lezen we: 

"De opslag van CO2 is een brugtechnologie. We hebben het nodig om de energie-intensieve industrie op tijd en kosteneffectief te verduurzamen. Voor de korte en middellange periodes doen we dat vooral door afgevangen CO2 voor altijd op te slaan (Carbon Capture and Storage, CCS).

Daarnaast gebruiken we CO2 voor nieuwe producten of toepassingen (Carbon Capture and Utilisation, CCU). Dit moet zorgen voor een netto CO2-vermindering. Op dit moment doen we dit door de afgevangen CO2 aan kassen te leveren. Op de lange termijn gaan we de opslag van afgevangen CO2 breed mogelijk maken in de circulaire economie. Negatieve CO2-uitstoot uit de atmosfeer of uit biomassa slaan we dan voor altijd op (Carbon Capture Utilisation and Storage, CCUS). Binnen dit subthema van de DEI+ komen technieken binnen de hele CC(U)S-keten in aanmerking."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.