Eerste aardbeien uit nieuwe kas in nieuwe bakjes

De eerste aardbeien uit de nieuwe aardbeienkas zijn inmiddels geplukt. Dit is voor by Broersen dit jaar een bijzonder moment, omdat er afgelopen jaar tijd en energie in de nieuwe kas is gestoken. Het voelt voor by Broersen als een beloning voor het werk dat er nu letterlijk als figuurlijk de vruchten daarvan geplukt kunnen worden. 

Aardbeienras Sonanta
Sinds jaar en dag kiest by Broersen voor de teelt van het aardbeienras Sonata vanwege de smaak en omdat deze op een duurzame manier zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen geteeld kan worden. Hoewel dit aardbeienras aandacht en arbeid vraagt en ook de opbrengst lager ligt dan bij sommige andere aardbeienrassen, kiezen ze bewust voor deze zoete aardbei.

De kostprijs en automatisch ook de verkoopprijs ligt hierdoor hoger dan de gemiddelde aardbei in de markt, maar de telers vinden dat de smaak zwaarder telt en klanten ook. "Wij kiezen voor een aardbei van topkwaliteit met een smaaksensatie die op een duurzame wijze wordt geteeld", schrijven zij in een blog.

Grote aardbeien
In de blog leggen ze ook uit dat de eerste aardbeien van het nieuwe seizoen de grootste van het gehele jaar zijn. Dit komt doordat de plant rustig is gegroeid in het voorjaar door de koude nachten en de niet te warme dagen. Hierdoor heeft de plant tijd om zijn energie in de eerste vruchten te steken. Na enkele weken worden de aardbeien iets kleiner en sorteren de telers de aardbeien uit in kleine en grote aardbeien. "Maar zo groot als ze nu zijn, dat worden ze niet meer. Kom dat dus proeven, want vanaf nu zijn ze weer verkrijgbaar."

Nieuwe by Broersen bakjes
Sinds dit jaar is het mogelijk om de by Broersen aardbeien te herkennen aan de nieuwe 500 grams aardbeienbakken. Deze aardbeienbakken zijn van karton gemaakt en zijn te herkennen aan het logo en is er informatie te vinden op de bakjes. By Broersen is blij met het resultaat en is benieuwd wat de consument ervan vindt. "Geniet weer van een heerlijk aardbeienseizoen!"

Voor meer informatie:   
by Broersen
Dergmeerweg 30
1749 VA Warmenhuizen
Tel.: (06) 27 35 25 38
info@bybroersen.nl
www.bybroersen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.