Samenwerking SKL en NVWA waarborgt 'professionele' keuring spuitapparatuur

De Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben een samenwerkingsoverkomst ondertekend. Hierin zijn de werkafspraken tussen beide organisaties geformaliseerd. De overeenkomst, die op 14 november 2022 is gesloten, is op 17 april jongstleden in de Staatscourant gepubliceerd.

SKL is een onafhankelijke keuringsinstelling die de verplichte keuringen van verdeelapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen uitvoert. Deze keuringen zijn verplicht in de Wet gewasbeschermings-middelen en biociden. De NVWA houdt toezicht op de naleving van deze wet en controleert onder meer of er wordt voldaan aan de keuringsplicht.

SKL voert al sinds het begin van de verplichting de keuringen uit. De overeenkomst formaliseert de huidige manier van werken van SKL die gecertificeerd is volgens ISO9001-2015. In de overeenkomst is onder meer vastgelegd dat het SKL goedkeuringsbewijs, het wettelijke goedkeuringsbewijs is waarmee wordt bewezen dat de machine voldoet aan de wettelijk vastgelegde eisen.

De relatie tussen NVWA en SKL gaat jaren terug. De formele samenwerkingsovereenkomst waarborgt de professionalisering van de uitvoering van de keuringen in Nederland.

Bron: SKL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.