Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Roodgekleurde 'eieren' ook na Pasen nog populair"

Red egg en Red egg mini bestellen? Ook ná Pasen zijn deze roodgekleurde ‘eieren’ nog steeds populair. Beide tomatenvarianten zijn nu, met de start van het Hollandse seizoen, weer volop verkrijgbaar via The Greenery. Zowel via daghandel als via de webshop.

“De webshop van The Greenery is een platform waarvan je precies weet op welk tijdstip, welke volume voor welke prijs beschikbaar is. Een ander voordeel van onze webshop is natuurlijk dat je als klant 24/7 kunt bestellen”, vertelt Jesper van Oostende (verkoper, The Greenery Growers). “De klant is dan niet afhankelijk van wanneer wij als verkopers werken.”

“We zien zeker dat er goed gereageerd wordt op het online aanbod en dat er nu ook ’s avonds bestellingen gedaan worden”, vult Pieterjan Droogendijk (verkoper, The Greenery Growers) aan.

Zoete smaak
De smaak van de Red egg mini is een echt pure tomatensmaak zoals je die van vroeger kent. Zoet (brix 10), intens, kruidig en door sommige mensen ook wel ‘spannend’ genoemd. Het vruchtgewicht ligt rond de 17-19 gram. De Red egg onderscheidt zich ten opzichte van andere pruimtomaten in vorm, smaak en brixwaarde en heeft ook een hoger drogestofgehalte. De gemiddelde brix van de Red egg pruimtomaat is 4,5. Het vruchtgewicht is 100 tot 110 gram.

Variëteit aan verpakkingen
Voor de Red egg mini is een verpakking van 3 kg dé standaardverpakking. Maar, ook verpakkingen met 250, 300 en 450 gram zijn mogelijk. De Red egg pruimtomaat is beschikbaar in 6 kg doos, 3 en 6 kg EPS, 500 gram flowpack of 6 stuks in volledig kartonnen schaal. Die laatstgenoemde verpakking is nieuw. Voor beide tomaatvarianten zijn andere verpakkingsmogelijkheden, ook specifieke branding, op verzoek beschikbaar.

Nico Duijvestijn, Tom Ammerlaan en Leon Slaman zijn dé telers van The Greenery die verantwoordelijk zijn voor de Red egg en Red egg mini. Vanuit de provincie Zuid-Holland telen zij deze bijzondere tomaten.

Nico Duijvestijn, The Greenery-teler Red egg:



“De kwaliteit is ook dit seizoen weer top! We zijn de premiumtomaat Red egg destijds gaan telen vanwege zijn onderscheidende vermogen, zowel qua smaak, vorm én houdbaarheid. Ieder jaar proberen we meer in te spelen op de natuur, en nóg duurzamer te gaan werken. Zo maken we gebruik van aardwarmte en restwarmte. En dit jaar hebben we energie bespaard door energieschermen te gebruiken die isoleren maar waar wel licht en vocht doorheen kan. Ik ben er trots op als klanten specifiek vragen om die pruimtomaten in een witte doos: de Red egg dus.” 

Tom Ammerlaan, The Greenery-teler Red egg:



“Samen met een aantal andere telers startten we circa 11 jaar geleden met Red egg, de tomaat die we gezamenlijk met The Greenery ontwikkeld hebben. We willen een premium product neerzetten dat zich echt onderscheidt van de massa. En de Red egg voldoet daar aan! Zowel op het gebied van vorm en smaak als houdbaarheid. Nét voor Pasen begonnen wij met de oogst: ietsje later dan vorig jaar door de koude en vooral donkere start van het jaar. De kostprijsstijging vraagt nu wel om een hogere prijs uit de markt. De goede vraag die we nu al zien bij bestaande en nieuwe klanten maakt ons hoopvol gestemd voor dit seizoen.”

Leon Slaman, The Greenery-teler Red egg mini:



“We telen de Red egg mini nu alweer 3 jaar voor The Greenery. Dit jaar hebben we op 12 april de premiumtomaat Red egg mini voor het eerst weer uitgeleverd. De kwaliteit van de plant en de tomaten ziet er goed uit. Wij telen op duurzame wijze en maken daarbij – naast andere maatregelen – al enkele jaren gebruik van de aardwarmte van Trias Westland. We merken dat de behoefte aan Red egg mini bij klanten groot is; ze vragen er allemaal weer om. Waarschijnlijk neemt de vraag toe omdat men nu sowieso wat langer wacht op Hollands product. Maar, het grotere volume begint nu zeker op gang te komen.”

Voor meer informatie
The Greenery
Red egg mini
Pieterjan Droogendijk
Mob: +31 (0)6 13 55 18 85 
p.droogendijk@thegreenery.com
Red egg
Jesper van Oostende
Mob: +31 (0)6 10 30 71 11
j.vanoostende@thegreenery.com

Webshop: https://shop.thegreenery.com

Publicatiedatum: