Handreiking geothermie voor gemeenten

Het Expertise Centrum Warmte publiceerde 14 april 2023 een 'handreiking geothermie' speciaal voor gemeenten. De nieuwe handreiking helpt gemeenten bij het kiezen van de rol die ze kunnen aannemen bij een geothermieproject. De handreiking geeft informatie over het wettelijke kader, tips over stakeholdermanagement, de businesscase en beschikbare subsidies. Daarnaast worden ervaringen gedeeld van gemeenten die al eerder met geothermieprojecten te maken hebben gehad.

De handreiking is geïnspireerd op de gelijknamige publicatie van de werkgroep ‘Versnelling aardwarmte MRA’ die in het voorjaar van 2022 is verschenen. De handreiking is tot stand gekomen met medewerking van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Vereniging Nederlandse Gemeenten, Inter Provinciaal Overleg, Geothermie Nederland, Energie Beheer Nederland, Werkgroep Versnelling Aardwarmte Metropool Regio Amsterdam, HVC, Water Verkeer en Leefomgeving, gemeente Westland, gemeente Den Haag, gemeente Delft, gemeente Utrecht, gemeente Nieuwegein, TNO, Staatstoezicht op de Mijnen.

De handreiking wordt up-to-date gehouden door het Expertise Centrum Warmte (ECW) dat samen met het Programma Aardgasvrije Wijken sinds 1-1-2023 het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) vormt: één loket om gemeenten te ondersteunen om voor 2030 1,5 miljoen woningen en andere gebouwen te verduurzamen.

De handleiding is via deze link te lezen. 

Bron: Geothermie Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.