Sandra Huysman in KasGesprek: "We moeten ons meer richten op de consument"

Terwijl de eerste aardbeien voorzichtig een rode blos op de wangen krijgen, wordt bij de Westlandse Aardbei in 's-Gravenzande de laatste hand gelegd aan de koelfaciliteiten. “Laat de lente maar komen”, verzucht Sandra Huysman. Zij komt aan het woord in het vierde KasGesprek van 2023. Gespreksleider Roger Abbenhuijs van Glastuinbouw Nederland ondervraagt haar niet alleen over de teelt, maar vooral ook over afzet. “Direct contact met afnemer en consument, dat kenmerkt onze bedrijfsvoering.”


Sandra Huysman tijdens het KasGesprek 

De podcast is hier terug te luisteren. De podcast KasGesprek is ook te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. KasGesprek is de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die ertoe doen in en om de kas. Het kernwoord dit jaar is ondernemerschap: wat drijft een teler, wat zijn de uitdagingen, kansen en bedreigingen, hoe is zijn of haar visie op de toekomst?

Vertrouwen
Het voorjaar van 2022 was geen makkelijke seizoenstart. Daar komt bij dat Sandra Huysman, naar eigen zeggen, geen liefhebber is van de winter. Daarom kijken man Jaco - die de teelt onder zijn hoede heeft - en Sandra eind maart uit naar het voorjaar. De tijd van het jaar dat de Westlandse aardbeien van het ras Elsanta het zoetste zijn.

Waar is de keuze van het ras op gebaseerd en hoe essentieel is hun recept van telen op smaak? Dat is slechts een fractie van de vele onderwerpen die in dit KasGesprek aan bod komen. De consument, daar moet wat Sandra betreft nadrukkelijk de focus liggen. Wat betekent dat voor de afzet van de aardbeien? Waarom wil zij de kas vaker open zetten voor publiek? En welk geluk ervaren Sandra en Jaco in Bologna?

Luister voor de antwoorden naar het vierde KasGesprek van 2023 seizoen 4.

Bron: Glastuinbouw Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.