"Gaaf is wel dat we er tot nu toe met elkaar altijd in zijn geslaagd om dit goed in te vullen"

Hugo de Jonge bezoekt Bryte voor gesprek over ruimtelijke ordening

Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge bracht woensdagochtend een werkbezoek aan Westland. De WOS maakte een videoverslag van het bezoek, waarbij de minister ook tomatenkwekerij Bryte aandeed. Teler Tom Zwinkels schrijft erover op LinkedIn.

"Persoonlijk werk ik altijd graag mee aan dit soort initiatieven omdat ik het belangrijk vind dat alle kanten van een vraagstuk belicht worden. Daarnaast spelen wij als grootschalige glastuinbouwkweker ook wel een prominente rol in ruimtegebruik.

Het Westland kenmerkt zich door de lange glastuinbouwhistorie, dit maakt het qua ruimtelijke opgave sowieso complex. Tel daarbij de stappen naar verdere grootschaligheid op en je hebt een mooie uitdaging. Gaaf is wel dat we er tot nu toe met elkaar altijd in zijn geslaagd om dit goed in te vullen.

Om dit naar de toekomst te blijven laten slagen, moeten er andere mogelijkheden voor lokaal bestuur zijn. Als dit niet kan worden georganiseerd ben ik bang dat het Westland wel nog aantrekkelijk is om te vestigen, maar dat een hoop/groot aantal bedrijven zal verdwijnen vanwege de te beperkte ruimte.
 
Daarnaast brengt de complexe ruimtelijke indeling naar de toekomst toe bijzonder lastige vraagstukken met zich mee op het gebied van verdere verduurzaming en alternatieve warmtebronnen. Het boren van nieuwe bronnen en het benodigde leidingnetwerk wat dat met zich mee brengt maakt de puzzel meer dan complex en lastig. Ik stel ons bedrijf graag open om mee te denken met landelijke, lokale of regionale politiek.

Al dan niet, als we het weten te laten slagen met zijn allen blijft het een prachtig gebied om in te wonen, recreëren, ondernemen en werken!"


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.