Geert Baecke, Tino's Fruit:

"Uitzonderlijke vraag naar asperges resulteerde in één van de drukste paasvakanties ooit"

Tholen - Voor Tino's Fruit uit het Belgische Knokke zijn het bijzonder drukke weken. "Ik denk dat we één van de drukste paasvakanties ooit hebben gehad", vertelt zaakvoerder Geert Baecke. "Het was mooi weer, iedereen kwam naar buiten en de vraag naar asperges was uitzonderlijk. Het is uiteraard met Pasen altijd een veelgevraagd item, maar nu de prijs deze week wat gezakt is, werden ze nog interessanter voor de mensen."

De aanvoer van de asperges was lange tijd wat vertraagd, maar nu ze alsmaar beschikbaar worden, barst het seizoen los. "Waar we vorige week nog met prijzen van over de €13,- werkten, zitten we nu op €8,65 per kilo geschilde asperges", vervolgt de handelaar. "Kwalitatief zien ze er ook heel goed uit, waardoor ze over de toonbank vliegen. Het aanbod is nu oké en elke week lijken er meer bij te komen. Momenteel werken we met 2000 kilo per dag. Volgende week zullen we over de 20 graden heen gaan en verwachten we massa's Nederlandse en Belgische asperges."

Het betekent voor de groothandel de echte overstap naar het lokale seizoen, want een andere hardloper met het beginnende lenteweer zijn de aardbeien. "Asperges en aardbeien zijn de producten bij uitstek rond de Pasen, maar het mooie weer lokt de mensen alleen maar meer om een aardbei te halen. Bovendien beginnen ze nu ook volop op de markt te komen, waardoor de prijzen van de week aanzienlijk zijn gezakt. Eigenlijk is alles aan het zakken: tomaten, komkommers. Echter hoop ik voor de telers niet dat het helemaal in elkaar klapt. Zij hebben natuurlijk van de winter helemaal niets kunnen verdienen en nu komt alles tegelijk. Zij moeten verdienen en wij moeten verdienen. Als de vraag blijft, zouden de prijzen daarentegen wel stand moeten houden."

"Ook het citrus gaat zijn gangetje. Dat verkoopt wel, maar ook hier zal de vraag als het warmer wordt volgende week weer stijgen. Nu pak je eerder een bakje koffie dan een glaasje jus d'orange, maar als het warmer wordt, slaat dat snel om", besluit Geert. "Het enige product wat nog wel erg duur is, zijn de binnenlandse frambozen. Dat aanbod is nog heel erg beperkt, maar ik verwacht dat dit in een paar weken wel zal toenemen. Dan zullen die ook weer wat goedkoper worden."

Voor meer informatie:
Geert Baecke
Tino's Fruit
Sluisstraat 55-57
8300 Knokke-Heist, België
+32(0)50 612201
geert@tinos.be          
www.tinos.be       


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.