College van Westland besluit positief over Masterplan Flora Campus Westland

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westland heeft ingestemd met het Masterplan Flora Campus. Om de inwoners en ondernemers kennis te laten maken met de plannen wordt op maandag 17 april 2023 een informatieavond georganiseerd. 


De campus

Het masterplan Flora Campus Westland is het vervolg op het Ontwikkelperspectief Floragebied uit 2021, waarin de ambities van de gemeente Westland voor het gebied werden geformuleerd. De Flora
Campus Westland omvat 23 hectare en wordt begrensd door de Burgemeester Elsenweg (N213), de Middelbroekweg, Lange Broekweg en de Europaweg naast het huidige World Horti Center. Het
masterplan is een vervolgstap in de realisatie van de Flora Campus Westland (Campus).

Ruimte voor leren, ondernemen en wonen
In Flora Campus Westland komen onderwijs, kennis op het gebied van glastuinbouw en glastuinbouwtechnologie samen. Daarnaast is er ruimte voor verschillende vormen van woningbouw. Het plan is ontworpen rond het centraal gelegen Florapark. In het gebied is ruimte voor leren, ondernemen en wonen in een duurzame en groene omgeving.

Bijzonder aan het concept is de integrale benadering van het onderwijs. Naast onderwijs en onderzoek op mbo-, hbo- en wo-niveau, komt er ook een Vakcollege + voor het vmbo-onderwijs. Een voorwaarde voor de ontwikkeling van het gebied is de bereikbaarheid met Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Daarom wordt een nieuwe
mobiliteitshub ontwikkeld.


Ruimte om te studeren

Masterplan
Het masterplan Flora Campus Westland geeft op hoofdlijnen aan hoe dit gebied eruit gaat zien. Het beschrijft de inrichting in stedenbouwkundig en ruimtelijk opzicht met een ambitie op AAA+ niveau. Om dit te illustreren, bevat het masterplan afbeeldingen, kaarten en foto’s.

Daarmee laat het masterplan zien wat op welke plek komt, hoe het gebied er straks op hoofdlijnen uit gaat zien, uit welke fasen de ontwikkeling van het gebied bestaat en welke partijen erbij betrokken zijn. Het masterplan zal de basis zijn voor de op te stellen bestemmingsplannen. Het masterplan Flora Campus Westland is te raadplegen op www.floragebied.nl.  


Een digitale tekening van het Masterplan. 

Informatiebijeenkomst masterplan Flora Campus Westland
Voor inwoners, ondernemers en belangstellenden organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de plannen voor dit gebied. Deze staat gepland op maandag 17 april 2023 om 19.00 uur in het World Horti Center in Naaldwijk. De gemeente zal dan de plannen toelichten en vragen beantwoorden. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze informatieavond aanmelden door uiterlijk vrijdag 14 april te mailen naar floragebied@gemeentewestland.nl onder vermelding van ‘Deelname 17 april’. 

bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.