Nederlandse glastuinder wil duurzamer

Hoe staat de teler tegenover verduurzaming. Dat wil het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit weten. Uit een onderzoek, waarover onlangs een rapport is gepubliceerd, blijkt dat glastuinbouwers vaker dan hun ondervraagde collega's uit andere agrarische takken vinden dat ze 'moeten verduurzamen'. 

De onderzoekers van Motivaction, dat het onderzoek uitvoerde, komen op een percentage van 61% van de telers die zegt 'waarschijnlijk wel' verder te willen verduurzamen. In het onderzoek worden de antwoorden van glastuinders vergeleken met hun collega's uit andere agrarische takken. Ook bij vragen over de behoefte aan geschikt personeel en subsidie scoren de telers hoog.

Het ministerie wil verder ook graag weten hoe de telers tegenover het Landbouwakkoord staan. Glastuinders, voor 18% vertegenwoordigd in het onderzoek, hebben bovengemiddeld veel verwachtingen van het akkoord en hopen dat het duidelijkheid geeft over de aanpak om tot duurzame landbouw te komen. 

Bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit 

  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.