"groter en beter"

Amerikaanse vertical farm Farm.One is terug en heeft geleerd van fouten

"In februari 2022 moesten we alle werknemers van onze farm in Brooklyn ontslaan terwijl het gebouw daar stond, inclusief alle apparatuur. We probeerden een koper te vinden voor het bedrijf, die we vonden, maar helaas trokken ze zich terug uit de deal. We betaalden nog steeds voor alle machines. Ik probeerde ons hoofd boven water te houden, maar na maanden proberen was ik ervan overtuigd dat Farm.One ophield te bestaan," zegt Rob Laing, oprichter van de in New York gevestigde farm.


Sluiting van het bedrijf in februari 2022

Te snel geoordeeld?
Rob besloot daarom een tijdje vrij te nemen en op een lang gedroomde vakantie te gaan om wat stress van zich af te schudden. Maar midden in zijn vakantie werd hij benaderd door een investeerder met een uitgebreide achtergrond in investeringen die gericht waren op het herstructureren van bedrijven. De investeerder was erg geïntrigeerd door Farm.One en won meer informatie in over het bedrijfsmodel en de geschiedenis van het bedrijf. Terugkerend van zijn vakantie had Rob nog 10 dagen voordat ze uit de vestiging in Brooklyn zouden worden gezet, dus leidde hij Derek rond.

De rollen draaiden snel om, want een week later hadden beide partijen een akkoord bereikt met de verhuurder over alle apparatuur. "We waren weer aan het telen, letterlijk binnen drie weken. Weer aan de slag gaan was een gekke tijd en het gaf ons eindelijk de kans om de dingen waar we al zo lang op zaten te wachten te regelen."


Een gemoderniseerde teeltruimte

Buurtfarm 2.0
Daarnaast wijst Rob erop dat Derek hen heeft geholpen met het upgraden van de apparatuur en het verbeteren van de locatie in Brooklyn. "Toen we aanvankelijk in het gebouw trokken, zaten we krap bij kas. Met deze nieuwe financiering heeft Farm.One nieuw beton gelegd, meer teeltlagen toegevoegd en onze showroomruimte uitgebouwd. Nu wordt het echt een visie van wat wij denken dat de buurtfarm zou kunnen zijn. Gelukkig hebben we ook veel medewerkers van het bestaande team weer aangenomen."

Sinds maart 2023 kan Farm.One weer producten oogsten voor een geselecteerde groep leden en de leveringen aan Manhattan en Brooklyn zijn deze maand van start gegaan. Rob bevestigt dat het bedrijfsmodel hetzelfde zal zijn als voorheen, met een focus op slasoorten, kruiden en eetbare bloemen voor de consument en de verkoop van hun speciale producten aan restaurants.

Spannende dingen op komst
Momenteel ontwikkelt het team ook een geheel nieuw drankprogramma met botanische ingrediënten van de farm. Daarnaast zijn er rondleidingen om iedereen de kans te geven een kijkje te nemen in een van 's werelds meest opwindende vertical farms.

Om de capaciteit uit te breiden zullen er binnenkort meer teeltrekken worden toegevoegd, want voorlopig gebruikt de farm slechts de helft van de oppervlakte. Rob verklapt dat het plan is om in augustus meer rekken te installeren als het wat rustiger is geworden. "Op dit moment hebben we de capaciteit om ongeveer 80 restaurants en meer dan 250 leden te bedienen. We verwachten deze hoeveelheid vrij snel af te zetten."


Klaar voor levering!

Een tweede kans
Samenvattend: Rob vertelt dat 2022 best een zwaar traject vormde. "In zo'n nieuwe sector richten we ons vaak meer op verhalen over de opening van nieuwe bedrijven, maar de afgelopen 18 maanden hebben veel bedrijven moeilijke tijden doorgemaakt. Ik ben erg blij dat we het overleefd hebben. Het heeft me zeker veel perspectieven gegeven en me geholpen te evalueren wat belangrijk is."

Voor meer informatie:
Farm.One
info@farm.one 
www.farm.one 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.