Franse president Macron pleit voor strenger handelsbeleid EU

De Franse president Emmanuel Macron heeft bij zijn staatsbezoek aan Nederland gezegd dat de Europese Unie bij het afsluiten van nieuwe handelsverdragen haar partners strenger moet beoordelen op hun maatregelen tegen klimaatverandering en bescherming van biodiversiteit, zo schrijft het FD. Hij pleitte voor 'wederkerigheid' als kernbegrip in deals met derde landen, waarbij de EU 'een gouden standaard' moet hanteren.

Ook moeten producenten in de EU dezelfde rechten krijgen als producenten in derde landen en moeten er afspraken komen over toegang tot grondstoffen, zo meldde hij. Macron noemde vijf pijlers waar een vernieuwde Europese Unie op moet rusten, waaronder verdergaande integratie, beter functionerende Europese kapitaalmarktunie, het afschaffen van het taboe op een industriebeleid en het beter beschermen van de Europese belangen. Lees hier meer (€)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.