Tomatenteler vriest overgebleven oogst in om nu te verwerken

De Eggers Gemüsehof uit Ochsenwerder laat een deel van de oogst verwerken tot sauzen, pesto en zout. De groenteteler brengt in totaal 13 producten op de markt. "We zijn erg benieuwd hoe dit wordt ontvangen", vertelt Arne Eggers aan het Abendblatt. Hij hoopt met de nieuwe producten het seizoen nog verder de winter in te trekken en ook een bredere klantenkring op te bouwen.

Deze koerswending komt voort uit het feit dat de verkoop van Hamburgs grootste tomatenteler, die zijn oogst verkoopt aan groothandelaren en Hamburgse weekmarkthandelaren en de markten van Rewe bevoorraadt, in 2022 ongeveer gehalveerd is, legt Eggers uit. Maar die niet vers konden worden verkocht, mogen in geen geval worden weggegooid. "Dat zou het slechtste scenario zijn", zegt Eggers. Daarom werd ongeveer acht ton ingevroren, waardoor de houdbaarheid werd verlengd. De producten worden nu ingekookt en verwerkt tot sap en sauzen.

Voor meer informatie:
Gemüsehof Eggers
Ochsenwerder Elbdeich 133
D-21037 Hamburg, Duitsland
Tel: +49 (0)40 75 29 26 09
info@frisches-aus-hamburg.de 
www.frisches-aus-hamburg.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.