Zachtfruitvermeerdering in nieuwe Italiaanse faciliteit

Het nieuwe TCH (Tissue Culture Home) voor de vermenigvuldiging van zachtfruitrassen is werkelijkheid geworden in het Italiaanse Molari. "Het is een droom die uitkomt. We betraden het laboratorium op 3 april, de verjaardag van het overlijden van onze vader Gilberto. We weten zeker dat hij trots zou zijn", aldus eigenaren Matteo en Luca Molari.

Het nieuwe TC Home (TC=Tissue Culture) bevindt zich in Cesena en beslaat 200 vierkante meter, met ultramoderne apparatuur. "Voorheen huurden we de ruimte, die 30% kleiner was en nogal ver verwijderd van onze faciliteit. Nu hebben we de ruimte geoptimaliseerd en vooral een innovatiehub gecreëerd."

Luca en Matteo Molari (links achteraan), samen met het TCH-team.

De meerderheid van de micro-vermeerderde planten bij TC Home zijn blauwe bessen en bramen. "Ons doel is niet om massaal te telen en grote volumes te bereiken, maar om ons te richten op de kwaliteit van de planten en op de exclusieve vermeerdering van clubrassen."

Op Macfrut zal Molari een nieuw blauwe bessenras presenteren dat geschikt is om in Italië te worden geteeld. "Blauwe bessen zijn het fruitsymbool van de editie van 2023, dus we moesten er gewoon bij zijn. We staan bekend als een bedrijf dat gespecialiseerd is in zachtfruit, zozeer zelfs dat we de andere soorten waarmee we ons in het verleden bezighielden, vrijwel hebben opgegeven. Het segment is zeer competitief, maar dankzij ons specialisatieniveau kunnen we gelijke tred houden met bedrijven wereldwijd, die veel groter zijn dan wij."

In het TC Home werken vijf technici onder leiding van Alex Fabbri. De faciliteit is geïsoleerd alsof het een huis is, met een geforceerd luchtzuiveringssysteem. Alle ruimtes worden automatisch beheerd als het gaat om temperatuur en vochtigheid, en ook de licht/donker cycli kunnen worden ingesteld, afhankelijk van de verschillende soorten en hun stadium.


"We zullen dit jaar nog 20 kwh fotovoltaïsche panelen gaan gebruiken, die samen met de reeds aanwezige 10 kwh panelen ons bedrijf bijna zelfvoorzienend zullen maken."

"Alles draait om planning, want we hebben besloten de voorraden tot een minimum te beperken. Door een goede afstemming met onze klanten kunnen we bijna 'op maat' telen. We telen ook frambozen, een soort waarvoor we wereldwijde bekendheid hebben."

Voor meer informatie:
Molari Società Agricola
Via Cerchia di Martorano, 891
47521 Cesena (FC) - Italy
Tel.: +39 0547 630540
info@vivaimolari.it
www.vivaimolari.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.